Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου: Δυναμική η συνέχεια της αγωνιστικής δράσης για τα προβλήματα του κλάδου
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου για την πρόσφατη κινητοποίηση των μελών του για την διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα του κλάδου:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της αγωνιστικής δράσης που είχαν καταλήξει τα καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς από όλη την Ελλάδα για τις μέρες των αποκριών. 

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη και του Κωνσταντίνου Καβάφη από ηθοποιούς, έγινε  συλλογική εικαστική παρέμβαση από επαγγελματίες ζωγράφους με το θέμα «φυλακισμένη Τέχνη», παρουσιάστηκαν χωρογραφίες πάνω σε αγωνιστικά τραγούδια από τη χορευτική ομάδα της Πένυς Στεργίου  και τέλος παίχτηκαν από δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς τραγούδια των Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο, Μαρκόπουλο, Λοΐζο και άλλων.

Χαιρετισμό εκ μέρους των σωματείων που στήριξαν την κινητοποίηση έκανε ο Κώστας Στεργίου, ενώ ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τους Στέλιο Χλιαρά ηθοποιό και Κώστα Κομνηνό εικαστικό όπου αναφέρθηκαν στα προβλήματα των κλάδων τους αντίστοιχα.

Στην κεντρική ομιλία που έκανε ο Κώστας Βλαχούτσος έγινε λόγος για τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της μη ουσιαστικής στήριξης όλων των καλλιτεχνών. Έγινε αναφορά στις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας με την ανάγκη πρόσληψης γιατρών και την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Τέλος καταγγέλθηκε η άγρια καταστολή της αστυνομίας και η προσπάθεια φίμωσης της τέχνης με τη λογοκρισία αυτή τη φορά να επιβάλλεται από την ίδια της ΕΕ.

Στη συγκέντρωση έγινε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας όπως είχε αναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες. 

Ποιήματα διάβασαν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Δημητρακάκης και Βλάσης Ζώτης

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.