Έξαρση του κορωνοϊού στον Αλμυρό – Σε καραντίνα οικογένειες στην Ανάβραέκδοση 20-3-2021

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπως δηλώνει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Ξηραδάκης, καθώς ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε και καταγράφει μεγάλη αυξητική τάση.

 Έτσι, ενώ την Τετάρτη 17 Μαρτίου, έγινε μαζική δωρεάν λήψη τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού με δύο θετικά σε εκατόν πενηνταοκτώ δείγματα, τις επόμενες ημέρες η κατάσταση άλλαξε.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την Παρασκευή, τα σχεδόν μισά rapid test βγήκαν θετικά, επτά στα δεκαπέντε!

Επίσης, καθ’ όλη την εβδομάδα, στα τεστ με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR, αναφορικά πάντα με το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, είχαμε επτά θετικά σε αντιπαραβολή με την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε μόλις 2.

Ο Μάρτιος επεφύλασσε για τον Αλμυρό, ό,τι αποφύγαμε από την αρχή της πανδημίας κατά τις δηλώσεις ειδικών. Δυσκολεύει πολύ το ρεπορτάζ μας στην απόδοσή του, καθώς οι κανονισμοί λόγω των GDPR αλλά και η διασπορά του τρόπου και τόπου που ελέγχονται όσοι κάνουν τα τεστ δεν μπορεί να γίνει με την αναφορά σε συγκεκριμένους φορείς υγείας, ή σε υπηρεσίες δημοσίου.

Στο παράδειγμα της Ανάβρας παρατηρούμε ότι από την 1η Μαρτίου, οικογένεια νόσησε μετά από επαφή με άλλους συγγενείς της που έφεραν τον ιό και διέμεναν στη Λαμία. Έτσι τουλάχιστον 13 άτομα που μπορέσαμε με την επικοινωνία μας να επιβεβαιώσουμε, μπήκαν σε καραντίνα και σήμερα ήδη διαγνώστηκαν με μηδενικό ιικό φορτίο, ενώ ακόμη αναρρώνουν από τα συμπτώματα που τους άφησε ο ιός.

Τα κρούσματα της Ανάβρας καταγράφονται στην Περιφέρειας Λαμίας, αλλά όσοι είναι σε καραντίνα ελέγχονται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού; Αυτό διερευνούμε ακόμη, καθώς αθροιστικά με άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων, δεν επιβεβαιώνονται οι αριθμοί που ανακοινώνονται για τη Μαγνησία.

Επίσης, πολλοί συμπολίτες μας δεν καταφεύγουν στα ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα της πόλης μας ή στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά εξετάζονται σε όμορες πόλεις, όπου και πιθανότατα καταγράφονται.

Σε κάθε περίπτωση το ρεπορτάζ μας, «φωτογραφίζει» οργανωμένες συναθροίσεις σε οικίες, από τις οποίες προέκυψε η διασπορά και ότι έχουμε έξαρση και πάλι (αν θεωρηθεί δηλαδή, ότι οι πιο δύσκολες στιγμές για τον Αλμυρό μέχρι στιγμής, ήταν μετά από πάρτι της 28ης Οκτωβρίου).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.535, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο ΕΟΔΥ το Σάββατο ανακοίνωσε 2.535 νέα κρούσματα στην επικράτεια και 60 νέους θανάτους από COVID-19.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται (μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου) διασωληνωμένοι είναι 672 (66.7% άνδρες). Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας το Σάββατο ήταν 513.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.