Φως στο σκοτάδιΤο μήνυμα ελπίδας που έδωσε ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού

Εν μέσω καραντίνας και ενώ όλοι οι σύλλογοι έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, τα μέλη του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού θέλησαν να δώσουν το δικό τους, ξεχωριστό, τόνο πριν την έναρξη της Σαρακοστής. Έτσι, το βραδάκι της Κυριακής 14 Μαρτίου, προσκάλεσαν τους κατοίκους να βγουν σε αυλές, μπαλκόνια, ταράτσες και να κοιτάξουν για «φως» στον ουρανό! Λίγο μετά τις 19:00, από την κεντρική πλατεία του Πτελεού, δεκάδες φαναράκια ελευθερώθηκαν προς τον ουρανό, σε μια εκδήλωση που είχε ξαναγίνει κατά το παρελθόν στο χωριό αλλά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είχε ιδιαίτερη σημασία.

«Από αγάπη για τον Πτελεό, τα φαναράκια του Λαογραφικού θα σεργιανήσουν στον ουρανό! Μόνος στόχος, η ψυχική ανάταση με μια συμβολική ελπιδοφόρα εικόνα… Φως στο σκοτάδι» ήταν το μήνυμα ελπίδας που θέλησε να μεταδώσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου με αυτή την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε μ’ όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την πανδημία.

«Θελήσαμε να πάρουμε λίγο θάρρος, να περάσουμε μερικές χαρούμενες στιγμές, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να δώσουμε μία ευχάριστη νότα στο χωριό μας, να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να αισθανθούμε όμορφα» ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου κα Παπελεξοπούλου, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή με τα φαναράκια σχολιάστηκε πολύ και έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.