Θεοδώρου: “Πολύ θετικό ότι γέμισε το ρόστερ μας”
Παλιούς γνώριμους βρήκε στον ΓΣ Αλμυρού ο Θάνος Θεοδώρου, ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στο τοπικό νταμπλ τη σεζόν 2016/17 και εδώ και λίγες ημέρες, επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων». Τον συναντήσαμε μετά την προπόνηση της Πέμπτης στο στάδιο και μας μίλησε σχετικά με την ψυχολογία των παικτών, το ρόστερ, τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας που θα γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Αρχικά, μιλώντας στο «Λαό» σχολίασε: «H επιστροφή μου στον Αλμυρό όταν το παρελθόν είναι γεμάτο με ευχάριστες στιγμές, είναι πιο εύκολη, πόσω μάλλον όταν έχω συνεργαστεί με τους συγκεκριμένους παράγοντες που τώρα βρίσκονται στη διοίκηση και τους περισσότερους προπονητές. Η ανησυχία και η αγωνία της διοίκησης και των παιδιών είναι να επισημοποιηθεί η επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής, να μην έχουμε κάτι απρόοπτο που θα μας απογοητεύσει και στη συνέχεια, να βρούμε τον τρόπο που έχω στο μυαλό μου και να εκμεταλλευτούμε το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο γήπεδο για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Με ευχαρίστηση είδα ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν καλή ψυχολογία και η προσέλευσή τους στις προπονήσεις ήταν μεγάλη».

Σχετικά με το άγνωστο τοπίο των προπονήσεων λόγω απραξίας μηνών, ο έμπειρος κόουτς σχολίασε: «Είναι πολύ θετικό ότι το ρόστερ του ΓΣΑ γέμισε με αρκετούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια, ενώ σε αντίθεση με άλλους συλλόγους, δεν είχαμε απώλειες σε σχέση με το έμψυχο δυναμικό του Νοεμβρίου παρά μόνο μία. Τους καινούργιους ποδοσφαιριστές τους γνωρίζω πολύ καλά, το ίδιο κι αυτοί, οπότε θα έλεγα ότι υπάρχει μεταξύ μας μια ειλικρινής σχέση που κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή. Η επιστροφή των  παιδιών που ήταν σε ομάδες του τοπικού είναι καλή για το κλίμα και τη σύσφιξη σχέσεων.  Προσθέσαμε εμπειρία, γνωριμία με τις απαιτήσεις του συλλόγου και τον τρόπο δουλειάς μου.

Για τις προπονήσεις, θα επιδιώξουμε να δουλέψουμε περισσότερο σε τακτικά θέματα, να φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, να έχουμε ομοιογένεια, να δουλέψουμε σε τομείς όπως οι συνεργασίες, οι στημένες φάσεις παρά τόσο πολύ στην πλευρά της φυσικής κατάστασης σε βάθος χρόνου. Το πρόγραμμα δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι αυτό που γίνεται στην καλοκαιρινή προετοιμασία, το έχουμε προσαρμόσει με τις ιδιαίτερες συνθήκες και το γεγονός ότι η ομάδα πολύ γρήγορα θα πρέπει να ετοιμαστεί για ένα δίμηνο αγώνων. Αυτό που θέλουμε, πέρα από το να ετοιμάσουμε τον ΓΣΑ για μια πολύ καλή πορεία στα παιχνίδια που απέμειναν, είναι να μην βγάλουμε τραυματισμούς. Δεν υπάρχει πολυτέλεια γιατί οι αγωνιστικές είναι λίγες, ενώ θέλουμε να προστατέψουμε τους παίκτες που είναι ερασιτέχνες, οπότε η προσοχή μας εστιάζεται σε αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.