Φόλες σε δεσποζόμενους σκύλους στη Βρύναινα
έκδοση 27-3-2021

Δολοφονία σκυλιών μάς καταγγέλθηκε από κατοίκους της Βρύναινας. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν νεκρά πέντε σκυλιά από φόλες μέσα στο χωριό.  Αναφερόμαστε σε σκυλιά που ανήκαν σε διαφορετικούς κατοίκους της Βρύναινας και όχι για αδέσποτα.

Αντικρύζοντας το αποτρόπαιο θέαμα των νεκρών σκύλων, κάτοικοι επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας για να εκφράσουν την οργή και αγανάκτησή τους.

«Δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό έτσι. Δεν είδαμε ποιος έριξε τις φόλες, αλλά μιλάμε για δολοφονία και όποιος το έκανε, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο νόμος προβλέπει φυλάκιση και πολύ υψηλό πρόστιμο» μάς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά γι’ αυτό το δυσάρεστο περιστατικό θανάτωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε να γίνει στη Βρύναινα περίπου τρία χρόνια.

Θυμίζουμε, ότι το αδίκημα της κακοποίησης και θανάτωσης ζώου διώκεται ποινικά και οι κυρώσεις που προβλέπονται για κακοποίηση ζώων είναι φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.