Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Ενίσχυση και των λοιπών ειδών βρώσιμης ελιάς λόγω κορωνοϊού
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, για την θετική έκβαση του αιτήματος που του είχε θέσει ήδη από τις αρχές του Μαρτίου, για την ενίσχυση και της βρώσιμης ελιάς, πέραν από την επιτραπέζια ελιά με τον κωδικό της ελιάς Καλαμών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως, μετά, από στενή και συστηματική συνεργασία, των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρέθηκαν τα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να χρηματοδοτηθεί αποζημίωση, λόγω της πανδημίας, και για τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς – λοιπές.

Η επέκταση της αποζημίωσης και για αυτούς τους αγρότες κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η παρέμβαση αφορά ουσιαστικά σε ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών που είχε δηλωθεί με διαφορετικό κωδικό.

Οι συγκεκριμένοι ελαιοπαραγωγοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στη Δράση του ΥπΑΑΤ «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία αλλά και την άμεση παρέμβαση τον κ. Σταϊκούρα για ένα πρόβλημα που ταλάνιζε χιλιάδες παραγωγούς βρώσιμης ελιάς στο Πήλιο και δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των παραγωγών, συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.