Στο Βαρέζε για την προολυμπιακή ρεγκάτα ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Για το Βαρέζε της Ιταλίας αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι η Εθνική ομάδα κωπηλασίας προκειμένου να πάρει μέρος στη ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης αποκλειστικά για χώρες της Ευρώπης που θα διεξαχθεί από 5-7 Απριλίου και θα αποτελέσει την  προτελευταία ευκαιρία για να βρεθούν τα πληρώματα στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Τέσσερα ελληνικά πληρώματα και 6 αθλητές-τριες  θα αγωνιστούν στη ρεγκάτα πρόκρισης, ενώ συνολικά θα πάρουν μέρος 67 κωπηλάτες-τριες από 22 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Ανάμεσα στους αθλητές μας και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με καταγωγή από τον Πτελεό.

Πιο συγκεκριμένα στο σκιφ των ανδρών θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος (προκρίνονται οι 3 πρώτοι), στο σκιφ γυναικών η Αννέτα Κυρίδου (προκρίνονται οι 3 πρώτες), στο διπλό σκιφ ελ βαρών  γυναικών οι Ζωή Φίτσιου-Ευαγγελία Αναστασιάδου (προκρίνονται τα δυο πρώτα πληρώματα) και στο διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Σταύρος Σουλαρίκας (προκρίνονται τα δυο πρώτα πληρώματα).

Ωστόσο και όλα τα ελληνικά πληρώματα να πάρουν τις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για το Τόκιο, βάσει της κατάταξης της χώρας στην Ευρώπη από την συγκεκριμένη ρεγκάτα μόνο ένα πλήρωμα θα πάρει το «πράσινο φως» από τη FISA για τους Ολυμπιακούς. Εάν καταφέρει το ένα από τα τέσσερα, να μπει στην τροχιά των εισιτηρίων θα είναι αυτό που θα πάει αυτόματα. Αν είναι παραπάνω θα κληθεί η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΟΕ να επιλέξουν σε πιο θα δοθεί το εισιτήριο από την Ευρωπαϊκή ρεγκάτα πρόκρισης.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.