Τιτάνιες προσπάθειες για τη στείρωση 100 ζώων στον Αλμυρό
Τιτάνιες είναι οι προσπάθειες που γίνονται από μεγάλη ομάδα εντεταλμένων αλλά και εθελοντών με στόχο τη στείρωση από 60 έως και 100 αδέσποτων σκυλιών που μέχρι σήμερα φιλοξενούνταν στο “κυνοκομείο Χριστέλλου” έξω από τον Πλάτανο Αλμυρού.

Οι συντονισμένες ενέργειες Δημοτικής Αρχής, του υπευθύνου αιρετού του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς κ. Τάσου Δεληζήση, των μελών του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού, επιστράτευσαν και άλλους φιλόζωους από τον Βόλο, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Οι δυο συμβεβλημένοι κτηνίατροι με τον Δήμο Αλμυρού, κ. Γερογιάκομος και κ. Διαμαντής, διέθεσαν τα κτηνιατρεία τους όπου 25 κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), ασταμάτητα φρόντιζαν, στείρωναν και “τσιπάριζαν” τα αδέσποτα ζώα. Γέφυρα επικοινωνίας, αποτέλεσε ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ενώ 13 μέλη του Συλλόγου, διέθεσαν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για τα αδέσποτα του Αλμυρού, αυτό το διήμερο.

Οι εθελοντές φιλόζωοι, ανέλαβαν να φέρνουν τα ζώα σε κλουβιά, στα κτηνιατρεία και μετά τις επεμβάσεις να τα επιστρέφουν στο κυνοκομείο. Οι εργασίες είναι πολύ κοπιαστικές και οι εθελοντές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν μέσα σε ένα μόνο διήμερο στον στόχο που έχουν θέσει. Υπάλληλοι του Δήμου, η Μαρία Μαυραντζά, πολλοί οδηγοί που προσέφεραν τα οχήματά τους, αλλά και ιδιώτες που στηρίζουν την προσπάθεια, συνετέλεσαν σ’ αυτό το θαύμα.

Είναι οι ήρωές μας! Ευχαριστούμε θερμά τους περίπου 50 ανθρώπους που συνεργάστηκαν σήμερα για τη στείρωση και φροντίδα των ζώων.

Ακολουθούν δηλώσεις του Δημάρχου του Αλμυρού, του κ. Δεληζήση, του προέδρου των εθελοντών κτηνιάτρων κ. Μπάτσα, του κτηνίατρου κ. Γερογιάκομου, εθελοντών, της κας Υφαντή, προέδρου του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού και του Διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας κ. Καταραχιά, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες και χαιρέτισε τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται.

Τη σελίδα της ΕΔΚΕ (Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος) μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω λινκ. Στη βάση της αρχικής σελίδας θα βρείτε τους λογαριασμούς κατάθεσης για όσους θέλουν να ενισχύσουν τη δράση τους.

Μετά τα βίντεο ακολουθούν το δελτίο τύπου του Δήμου και σχετικές φωτογραφίες.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.