Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακάΑπό το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Μέσα στην γενικότερη καταστροφή  που προκύπτει από τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών, έχουν έτοιμο ένα νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει ως βασικό στόχο την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Πλέον, πρόκειται να θεσμοθετηθεί η γενικευμένη ελαστική και φθηνή εργασία. Παράλληλα, πρόκειται να αποδιαρθρωθεί εντελώς το εργασιακό ωράριο με την κατάργηση του οκταώρου και την θεσμοθέτηση των ατομικών συμβάσεων για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ακόμα, η θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με την κατάργηση των σχετικών κανόνων που αφορούν, όχι μόνο τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες, αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί. Στόχος τους είναι η ανατροπή του ν.1264/82. Αυτό σημαίνει την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης. Και όλα αυτά, κάτω από τον τίτλο «εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας». Αμοιβές, συλλογικές διαπραγματεύσεις, ωράριο και συνδικαλισμός θα αλλοιωθούν πλήρως.

Σε μια εποχή που όλες οι προβλέψεις κατατείνουν στην αύξηση της ανεργίας και στην απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας, της οικονομικής ύφεσης και των «λουκέτων» που αυτές συνεπάγονται, η κάθε κυβέρνηση, σε όλη την ΕΕ, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των εργαζομένων, καθώς είναι αυτοί που πρώτοι πλήττονται πολλαπλά από την υγειονομική κρίση.

Στην Ελλάδα της ΝΔ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μαζί με τις συνέπειες της πανδημίας, οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας και όλης της Ελλάδας θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον οδοστρωτήρα των συνεπειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το Γραφείο Τύπου

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.