Τα τεστ της εβδομάδας στο Κ.Υ. Αλμυρού (έως 16-4-2021)


Έκδοση 17-4-2021

Από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χθες το μεσημέρι, 16 Απριλίου, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού διενεργήθησαν 97 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, 70 τύπου rapid εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και 27 τύπου PCR με πέντε θετικά δείγματα.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα από τα 60 rapid τεστ, βρέθηκαν θετικά τα τέσσερα. Τα θετικά PCR όμως ήταν 2.

Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή δωρεάν μαζικές λήψεις τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας, στον Βόλο και τον Αλμυρό.

Αξίζει να αναφέρουμε για τον Αλμυρό, ότι τα θετικά αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν με το κλιμάκιο της Περιφέρειας, την 1η Απριλίου ήταν στο 1,1%, στις 8/4 ήταν στο 3,1%, ενώ σήμερα εμφανίζουν μικρή μείωση στα 2,2%.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο διενεργήθηκαν τεστ σε 426 άτομα και ανευρέθηκαν 9 θετικά, στο Τ.ΟΜ.Υ. Ιωλκού λήφθηκαν 96 δείγματα και βρέθηκαν 2 θετικά, ενώ στον Αλμυρό λήφθηκαν 134 δείγματα και βρέθηκαν 3 θετικά. Η δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα συνεχιστούν στην περιοχή μας την προσεχή Παρασκευή.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.