Νέα προθεσμία υποβολής δηλώσεων παγετού στον ΕΛΓΑ


Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, καθώς και προς την ηγεσία του ΕΛΓΑ, τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Δούκα απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής δηλώσεων, προς τον ΕΛΓΑ, για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 17ης Φεβρουαρίου 2021, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.  

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο βουλευτής Μαγνησίας, το  εύρος των ζημιών  στις καλλιέργειες των σιτηρών από τον παγετό της 17ης Φεβρουαρίου 2021,  που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, δεν έγινε αμέσως αντιληπτό από τους καλλιεργητές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αγρότες να μην υποβάλλουν εγκαίρως τις απαραίτητες δηλώσεις στον ΕΛΓΑ.

Ωστόσο, επειδή η καθυστέρηση των δηλώσεων δεν οφείλεται σε ολιγωρία των καλλιεργητών, αλλά στην αντικειμενική αδυναμία επισήμανσης του πραγματικού μεγέθους των ζημιών, είναι απαραίτητο να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ στους πληγέντες, από τον παγετό, παραγωγούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου. 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.