Πως κύλισε στον Αλμυρό ή πρώτη σχολική εβδομάδα με self test


έκδοση 17-4-2021

Με απουσίες άνοιξαν τα Λύκεια της επαρχίας Αλμυρού αυτή την εβδομάδα, ήταν όμως λιγοστές. Μαθητές και καθηγητές προσήλθαν στα σχολεία με τη βεβαίωση του self test ανά χείρας, τόσο την Δευτέρα όσο και την Πέμπτη.

Επικοινωνήσαμε με τους διευθυντές των Λυκείων για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και καταγράψαμε τις απουσίες.

Στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, περίπου το 95% των μαθητών επέστρεψε στα θρανία. Όπως μας αναφέρθηκε, απουσίασαν δέκα μαθητές για διάφορους λόγους, όχι όμως λόγω θετικών τεστ. Την Τετάρτη, ένας μαθητής έκανε το self test και βγήκε θετικό, όμως την επομένη πήγε στο Κέντρο Υγείας και το rapid στο οποίο υπεβλήθη ήταν αρνητικό.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, την Δευτέρα δεν προσήλθαν ένας μαθητής κι ένας καθηγητής καθώς το τεστ που έδωσαν θετικά δείγματα, ενώ ανάλογη με την προαναφερθείσα κατάσταση συνέβη σε μαθητή. Την Δευτέρα είχε θετικό self test, δεν πήγε στο σχολείο για τρεις ημέρες, όμως επέστρεψε την Πέμπτη αφού τόσο το rapid όσο και το PCR βγήκαν αρνητικά.

Όσον αφορά στο Λύκειο της Σούρπης, ενώ την Δευτέρα ήταν όλοι οι μαθητές, συνεπείς, στη θέση τους, την Πέμπτη καταγράφησαν απουσίες για το λόγο ότι τρεις μαθητές δεν προμηθεύτηκαν self test. Για να είμαστε πιο λεπτομερείς, δεν βρήκαν διαθέσιμο τεστ στο φαρμακείο της περιοχής καθώς είχαν εξαντληθεί. Να σημειωθεί ότι απουσίασαν επίσης δύο καθηγητές οι οποίοι είναι σε περίοδο ανάρρωσης από τον ιό.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μαθητές έδειξαν εξοικειωμένοι με την καινούργια αυτή  διαδικασία των self test που είναι υποχρεωτική δύο ημέρες της εβδομάδας ώστε να παρακολουθούν τα δια ζώσης μαθήματα, ωστόσο δυσκολεύτηκαν στην πλατφόρμα για την εκτύπωση της σχετικής βεβαίωσης.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.