4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού-Πρόγραμμα Erasmus στον καιρό της πανδημίαςΠραγματοποιήθηκε την βδομάδα μεταξύ 1 και 5 Φεβρουαρίου η τελευταία διακρατική συνάντηση του Erasmus+ στο 4ο Δ.Σχ. Αλμυρού. Λόγω της πανδημίας φυσικά έγινε διαδικτυακά. Αυτή η εξέλιξη μας λύπησε καθώς οι μαθητές δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Γαλλία, να συναντήσουν παλιούς φίλους, να γνωρίσουν καινούριους και να δουλέψουν μαζί. Σίγουρα χάθηκε η χαρά μιας δια ζώσης συνάντησης.

Αρχίσαμε λοιπόν να δουλεύουμε για την τελευταία συνάντηση του Erasmus+ με την ψυχή μας γεμάτη ενθουσιασμό αλλά παράλληλα και με μεγάλη ανησυχία και άγχος για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η πανδημία κινείται γρήγορα και όλος ο κόσμος φαίνεται να «χορεύει» στο ρυθμό της. Το να αγκαλιάζουμε συγγενείς και φίλους είναι δύσκολο…. Αλλά πρέπει να σταθούμε δυνατοί. Η ελπίδα είναι πάντα το κλειδί. Η ζωή είναι πάντα εκεί έξω περιμένοντας να χαμογελάσουμε, να αισθανθούμε, να εξερευνήσουμε, να διασκεδάσουμε, να ζήσουμε!!!!!! Έτσι παρ’όλες τις δυσκολίες είμαστε ευχαριστημένοι καθώς φέραμε σε πέρας τις δραστηριότητες με επιτυχία.

Οι δραστηριότητες πάνω στις οποίες έπρεπε να δουλέψουμε, για να κλείσουμε αυτή την όμορφη διαδρομή του Erasmus+, ήταν να αποτυπώσουμε σε φωτογραφίες τα συναισθήματα μας, όπως αυτά της  χαράς, λύπης, θυμού, φόβου, ηρεμίας. Αρχικά είδαμε και κατόπιν συζητήσαμε  τα  “face to face” και “inside out” projects των φωτογράφων JR και Marco. Θελήσαμε να δείξουμε στους μαθητές μας ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να βλέπουμε τους άλλους!!! Τα πρόσωπά μας αντανακλούν την αλήθεια της ψυχής μας και μπορούν να σηκώσουν έναν «τοίχο» φιλία και αποδοχής αντί έναν «τοίχο» μίσους και διχόνοιας! Μπορούμε στα αλήθεια να αλλάξουμε τον κόσμο; Ναι Μπορούμε! Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και ταυτόχρονα υπέροχα διαφορετικοί, εκφράζοντας τα συναισθήματά μας με τον ίδιο τρόπο! Στον καιρό της πανδημίας τα συναισθήματα παραμένουν τα ίδια, μόνο που κρύβονται πίσω από τη μάσκα. Τα μάτια μας μερικές φορές μπορούν να εκφράσουν ότι αισθανόμαστε αλλά χρειαζόμαστε τα χείλη να ολοκληρώσουν την εικόνα!!!!

Μπορείτε να βρείτε όλες τις δραστηριότητές μας (όλων των εταίρων και των δυο χρόνων) στο blog του Erasmus+ και στην διεύθυνση:    https://teachingandlearningthroughphotographyart.wordpress.com/

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.