Η Ζέττα Μακρή με την Άννα Μάνη Παπαδημητρίου στη Βιβλιοθήκη της Βουλής


Η πολυμεσική έκθεση «Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη νέα ελληνική» και ο οδηγός για εκπαιδευτικούς  «‘Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν’, ένα Βιωματικό εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον», είναι δυο εκπαιδευτικά  προγράμματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στα οποία το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρίθηκε θετικά και ενέκρινε την ανάδειξή τους μέσω του δικτύου του.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, με αφορμή την παρουσίαση των προγραμμάτων αυτών σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, μια πρωτοβουλία της βουλευτού Ν. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, με την υλοποίηση να επιτυγχάνεται σε συνεργασία με την κ. Μαρία Καμηλάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες Μάνη Παπαδημητρίου και Καμηλάκη, καθώς και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης της Βουλής για την συμβολή τους στις δράσεις εξωστρέφειας της Βιβλιοθήκης της Βουλής, για την υποστήριξη και ενημέρωση των εκπαιδευτικών ως προς την αξιοποίησή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας για τη συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους για επιμόρφωση και εξέλιξη.

«Σήμερα γνωρίζω και γω μαζί σας δύο εκπαιδευτικά εργαλεία εξαιρετικής χρησιμότητας, δυο καινοτόμες δράσεις, που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και τα οφέλη τους θα επιδράσουν θετικά σε όλη την κοινωνία.

Με όχημα την ελληνική γλώσσα καλούμε τα παιδιά να εμβαθύνουν στον γλωσσικό μας πλούτο και να κατακτήσουν το προνόμιο της έκφρασης μέσα από αυτόν.

Καλλιεργούμε στους μαθητές την συνειδητή επιλογή των κατάλληλων λέξεων, που θα αποτυπώσουν με ακρίβεια το περιεχόμενο των σκέψεών τους, και εφιστούμε την προσοχή τους στην αλόγιστη και ανεξέλεγκτη χρήση της γλώσσας με σκοπό την πρόκληση ψυχικής βλάβης και βίας.

Δίνουμε την απάντησή μας στο φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού μέσα από καινοτόμα προγράμματα, βιωματική και ανακαλυπτική διαδικασία, από όπου αναδύονται και αναδεικνύονται αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, η συνεργατικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η εξάλειψη διακρίσεων και αποκλεισμών, η ισότητα των φύλων, η πολιτισμική ετερότητα και διαπολιτισμική κατανόηση, η ειρήνη και η ασφάλεια, η υγεία, η συλλογική ευθύνη, η προστασία του περιβάλλοντος, η ατομική και κοινωνική ελευθερία».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.