Αποκαλύψεις Δήμου Περπερίδη στο «Λαό»


Ο πρόεδρος του ΓΣΑ, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ανέφερε ότι έχει πάρει την απόφαση να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επόμενες εκλογές του συλλόγου και μίλησε για την ανάγκη να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες της επαρχίας Αλμυρού

Στο στούντιο του «Λαού» υποδεχθήκαμε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Μαΐου τον πρόεδρο του ΓΣ Αλμυρού, Δήμο Περπερίδη στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκπομπής μας «Λαός online». O επικεφαλής της διοίκησης του ιστορικού συλλόγου είχε πολλά ενδιαφέροντα να μας πει… Αποκάλυψε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι, μίλησε για την ανάγκη να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες της επαρχίας Αλμυρού, τόνισε ότι αυτός και ο αδερφός του είναι οι μόνοι που «τρέχουν» για το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ παραδέχθηκε λάθη στο σχεδιασμό της φετινής σεζόν. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Περπερίδης, κυρίως για το ποδοσφαιρικό τμήμα, μιλώντας σχεδόν μία ώρα μπροστά στην κάμερα του «Λαού».

 

Για τη βαθμολογική κατάσταση και το μεγάλο ντέρμπι με την Δήμητρα: «Έχουμε μπλέξει για την παραμονή έτσι όπως γίνεται το πρωτάθλημα με έναν γύρο. Θεωρώ ότι χάσαμε το πλεονέκτημα με το πολύ ποιοτικό ρόστερ και πιστεύω ότι πολλά ατυχή αποτελέσματα είναι διότι μας έχει καταβάλει το άγχος και η πίεση. Είμαι αισιόδοξος, θα ξεκινήσουμε από την Κυριακή μια πολύ δυνατή προσπάθεια για τη σωτηρία μας. Κατάγομαι από την Ευξεινούπολη και θέλω να παραμείνουν στην κατηγορία και οι δύο ομάδες, και ο ΓΣΑ και η Δήμητρα. Θα κριθούν πολλά από τον αγώνα της Κυριακής. Εγώ είμαι συνηθισμένος άλλωστε. Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε με την Δήμητρα, ήμουν στη διοίκηση του Αλμυρού. Μακάρι να ευχαριστηθούμε το θέαμα, θα είναι σίγουρα σκληρό παιχνίδι, ο κόσμος το περιμένει και θα έλεγα ότι αυτός ο αγώνας αξίζει ίσα με άλλα δέκα… Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, πολλά παιδιά που παίζουν στην Δήμητρα ήταν ποδοσφαιριστές στον Αλμυρό, έχουμε κοινές παρέες, είμαστε φίλοι, θα είναι μια γιορτή».

 

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν βγάζει την ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες της:  «Ο κύριος λόγος είναι το άγχος. Όταν μπαίνεις σε ένα γήπεδο και φοβάσαι να ανοιχτείς γιατί πρέπει να πάρεις το βαθμό ή τους βαθμούς, νομίζω οδηγείσαι σε αγχωτικά παιχνίδια, γι’ αυτό δεν έχουμε καταφέρει να δείξουμε τις επιθετικές μας αρετές».

 

Για την επιστροφή παικτών από την περιοχή μας και το γεγονός ότι άλλες ομάδες έχουν τις τάξεις τους πολλούς πρώην του ΓΣΑ: «Νιώθω πάρα πολύ ευτυχισμένος που έχω καταφέρει αυτή τη στιγμή και έχουν επιστρέψει στο σύλλογο κάποιοι παίκτες που αποτελούν την ιστορία του τα τελευταία χρόνια, όπως οι Βούλγαρης, Κατσαβριάς, Χαλάτσης, Πλαβός. Ενώθηκαν τα παιδιά που υπήρχαν με αυτά που ήρθαν στη μεταγραφική περίοδο πριν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και μιλάμε για την πιο άξια ομάδα των τελευταίων ετών. Την Κυριακή φέραμε ισοπαλία με την Αρτάκη. Μόλις τελείωσε το ματς, υπάρχουν στην ομάδα επτά-οκτώ παιδιά που ήταν περισσότερο στεναχωρημένα από εμένα. Αν δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε για τον Αλμυρό, ποιο μπορεί να είναι; Σε αυτές τις εποχές που ζούμε που βλέπουμε ότι φεύγουν οι αξίες από το ποδόσφαιρο, εμείς θέλουμε αυτό να υπηρετήσουμε, παιδιά που παίζουν για το σήμα και την πόλη τους.

Η ομάδα της πόλης είναι ο Αλμυρός. Είναι λογικό ότι τα 3/4 των παιδιών να προέρχονται από τον Αλμυρό. Είναι λογικό οι παίκτες που παίζουν στη Δήμητρα και τον Αίαντα να προέρχονται από τον Αλμυρό. Θα κατηγορήσω εμάς, τις τελευταίες διοικήσεις του ΓΣΑ που τα τελευταία χρόνια δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε ένα σύνολο με γηγενείς ποδοσφαιριστές και να το εμπλουτίσουμε. Λένε ότι αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Και εμείς το πληρώνουμε αυτό κάθε καλοκαίρι, που εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν εάν δεν έχεις βοήθεια, ξεκινάμε χωρίς να έχουμε δελτία. Νομίζω κι ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα αλλάξει αυτό το πράγμα και θα βλέπουμε καθαρά αλμυριώτικες ομάδες.

 

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ όλων των συλλόγων της επαρχίας Αλμυρού: «Υπάρχουν νέοι παίκτες στην περιοχή μας κι αν δεν ήταν έτσι η χρονιά, θα είχαν έρθει πιο νέοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Αλλά για να γίνει οτιδήποτε, πρέπει να γίνει με συνεννόηση. Αν δεν κάτσουν κάτω οι διοικήσεις, ο καθένας να καταλάβει τη θέση του και που μπορεί να φθάσει, να καταλάβουμε ότι ο καθένας κερδίζει από τον άλλον, νομίζω θα μιλάμε κάθε χρόνο έτσι. Είναι ένα πολύπλοκο σχέδιο που πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τον Δήμαρχο Αλμυρού εάν θέλουμε να βάλουμε τον αθλητισμό στους στόχους και προτεραιότητα του Δήμου μας. Να κάτσουμε κάτω οι διοικήσεις και να ακολουθήσουμε ένα πλάνο για το οποίο θα δουλεύουν όλες οι ομάδες του Δήμου Αλμυρού. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, κάθε χρόνο να «σκοτωνόμαστε» οι ομάδες μεταξύ μας γιατί βλέπουμε κακοπροαίρετα να πάρουμε ένα νέο παιδί να ‘ρθει στον Αλμυρό. Δεν γίνεται όλοι να παίζουν στη Γ’ Εθνική, όλοι να διεκδικούν πρωτάθλημα στο Α’ Τοπικό, πρέπει να υπάρχει μια λογική σειρά και ο ένας να κερδίζει από τον άλλον ώστε να υπάρχουν οι ομάδες για χρόνια.

Σέβομαι απεριόριστα την ομάδα του Αίαντα Σούρπης και τον πρόεδρό του Χρήστο Κωστούλα , ο οποίος κι εκείνος σέβεται τον Αλμυρό, είναι μία ομάδα που εφόσον έλειψε και η Δήμητρα από το τοπικό, θα πήγαινε για πρωτάθλημα. Δεν ήθελα ως πρόεδρος του Αλμυρού να μπω σε μια διαδικασία να δελεάσω τους παίκτες του Αίαντα ενώ έχουν αφήσει κάτι στη μέση, διεκδικούν το πρωτάθλημα. Οπότε το καλοκαίρι αφήσαμε αυτό το πλάνο κι έπρεπε να βρούμε παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα. Σίγουρα οι επιλογές που κάναμε, οι περισσότερες ήταν λάθος, δεν θα πω ψέματα και αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά φθάσαμε τώρα να έχουμε μία ομάδα αλμυριώτικη που χαιρόμαστε.

 

Για το «άγχος» των παραγόντων να διατηρήσουν ή να ανεβάσουν μία ομάδα στη Γ’ Εθνική και τα οικονομικά δεδομένα: «Η παγίδα στην οποία πέφτουμε οι παράγοντες είναι ότι σταματάμε να κοιτάμε το σύλλογό μας και μπαίνουν στη μέση οι εγωισμοί, κάποιοι στόχοι που είναι πλασματικοί. Σίγουρα νομίζω τα παιδιά από την Ευξεινούπολη κατάλαβαν ότι δεν αντέχεται να υπάρχουν ανταγωνιστικά δύο ομάδες από την ίδια πόλη σε αυτή την κατηγορία. Είναι καταστροφικό και για τις δύο ομάδες.

Είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί μία ομάδα στη Γ’ Εθνική. Πολλοί φίλαθλοι νομίζουν ότι υπάρχει έστω και μία ημέρα στην καθημερινότητα μιας ομάδας που δεν χαλάς ούτε ένα ευρώ. Αν τους πω τι πρέπει να ξοδεύουμε, είτε έχουμε χορηγούς είτε από την τσέπη μας, πίστεψέ με δεν θα ξανατολμήσουν να πουν κουβέντα για κάποιον παράγοντα, ακόμη κι αν είναι αποτυχημένος. Αυτή η χρονιά πιστεύω ότι θα άγγιζε τις 60.000 ευρώ για να σωθεί μία ομάδα. Βέβαια μιλάμε για μια περίεργη διαδικασία όπως εξελίχθηκες η σεζόν. Όπως καταλαβαίνεις, να φθάσουν στα μισά χρήματα οι χορηγοί… Μετά είναι ο κάθε πρόεδρος πόσα πνευμόνια έχει και πόσο θα προχωρήσει.

Θα  μιλήσω για τα πάντα όταν τελειώσει η σεζόν. Για κάποιες καταστάσεις που έζησα φέτος και είναι τραγικές για το σύλλογό μας, όταν φθάνεις στο σημείο να προσωποποιείς τον πρόεδρο και να μην βοηθάς στοχευμένα, δεν συγκαταλέγεσαι στους φιλάθλους ή αυτούς που αγαπάνε την ομάδα. Τα χρόνια που έλειπα από τη διοίκηση, δεν κοιτούσα ποιος είναι πρόεδρος και κάθε χρόνο βοηθούσα, όπως μπορούσα. Εάν το έκαναν όλοι όσοι ήταν στις προηγούμενες διοικήσεις αυτό, κάθε συμβούλιο θα ξεκινούσε με καλύτερες προϋποθέσεις».

 

Για το ξεκίνημά του στη διοίκηση του ΓΣΑ πριν αρκετά χρόνια και την επιστροφή του τον Φεβρουάριο του 2020: «Αναπολώ εκείνα τα χρόνια, ήμασταν ένα ντουέτο αχτύπητο με τον Βασίλη Αργυρόπουλο, με τον οποίον μοιάζουμε πάρα πολύ στις ιδέες και σε αυτό που σκεφτόμαστε για την ομάδα. Λειτουργούσαν όλα ρολόι και το χαρήκαμε πάρα πολύ, είχα χαρεί το πρωτάθλημα που πήραμε με τον Βασίλη περισσότερο κι από εκείνο του 2017 που ήμουν εγώ πρόεδρος».

Τον Φεβρουάριο του 2020 αποφάσισα να επιστρέψω στη διοίκηση του ΓΣΑ για να βοηθήσω τον κ. Ντελόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ για ακόμη μία φορά που ήρθε να βοηθήσει την ομάδα μας να παραμείνει στην κατηγορία. Μετά ο κ. Ντελόπουλος αποφάσισε να μην συνεχίσει και θεώρησα χρέος μου να συνεχίσω εγώ.

Αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είμαστε δύο άτομα, εγώ κι ο αδερφός μου. Πήγαμε αποστολή στην Αταλάντη και ήμασταν δύο άτομα στο λεωφορείο. Γυρίσαμε με την ήττα αλλά ο κόσμος δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ πώς φθάνει στο γήπεδο η ομάδα, πώς προετοιμάζεται όλη την εβδομάδα για να αγωνιστεί. Καλό είναι ο κόσμος πριν κρίνει, να γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

 

Για το εάν ο ΓΣΑ έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία: «Σίγουρα. Έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ από την κοινωνία, το πιστεύω αυτό, είναι εύστοχη η ερώτησή σας και είναι χρέος μας να ξαναβρούμε το δρόμο μας. Βέβαια δεν ξέρω ποιος έχει το κουράγιο να το κάνει αυτό  αλλά σίγουρα σε μια τέτοια κίνηση και ένα καλό πλάνο, εγώ θα βοηθήσω τον οποιονδήποτε».

 

Για τον κόσμο, τους παλαιμάχους και την ακαδημία: «Ποτέ δεν είχα παράπονο από τον κόσμο, πάντα με βοηθούσε, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις χορηγίες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Δημήτρη Τσιάπρα και Ανδρέα Τσαγγάρη που είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο και μας βοηθούν σημαντικά, όπως και τον Αποστόλη Καμπουρίδη για τη βοήθεια στα λογιστικά της ομάδας για να μπούμε στο αθλητικό μητρώο. Οι Παλαίμαχοι σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιο ενεργοί, έχω καλές σχέσεις με πολλούς, μιλάω μαζί τους αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουν μία ομάδα και να είναι πιο κοντά στο σύλλογο γιατί τον πονάνε.

Όσον αφορά στην ακαδημία, υπάρχουν νέα παιδιά, πάντα θα υπάρχουν αλλά το ένα φέρνει το άλλο. Εάν υπάρχουν προβλήματα στην ανδρική ομάδα, θα υπάρχουν και παρακάτω. Σας είπα ότι είμαστε δύο άτομα για τη Γ’ Εθνική, καταλαβαίνετε ότι έτσι δεν μπορεί να υπάρχει ακαδημία όπως θα έπρεπε να είναι. Στην προηγούμενη θητεία μου ως πρόεδρος, είχαμε κάνει ένα δίδυμο με την Λαμπρινή Ντάγκα και φτιάξαμε ένα πολύ καλό επίπεδο ακαδημιών, που χάθηκε τα επόμενα χρόνια. Είναι σπάνιο να βρίσκεις ανθρώπους να δίνουν τη ζωή τους για αυτό το πράγμα. Πρέπει να λυθούν ένα ένα τα προβλήματα στο σύλλογο για να μπορέσουμε να έχουμε ξανά ακαδημίες-υπόδειγμα.

 

Για τις εγκαταστάσεις και την Δημοτική Αρχή: «Η διαφορά μας από τα υπόλοιπα σωματεία είναι  οι εγκαταστάσεις. Όταν έρχονται άλλοι παράγοντες και βλέπουν το στάδιό μας, μας λένε ότι ο Αλμυρός πρέπει να είναι σε παραπάνω κατηγορία. Σίγουρα εάν υπάρχουν τα χρήματα και η οργάνωση μπορεί να βρίσκεται παραπάνω αλλά τους στόχους του κάθε σωματείου τους στηρίζει ο εκάστοτε δήμαρχος. Αν δεν δώσει μία ώθηση παραπάνω ο Δήμαρχος, δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί ποτέ. Από τον Δήμαρχο, αυτή τη χρονιά δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Δεν ξέρω εάν είναι στο πρόγραμμα για το μέλλον, αλλά φέτος δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια.

 

Για τα μέλη του συλλόγου αλλά και εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές: «Είναι πολύ μικρός ο αριθμός μελών για τον ΓΣΑ. Αλλά εάν δεν εξασφαλίσεις πολλά άτομα να ασχολούνται με το σύλλογο, δεν θα μπορέσεις να λύσεις ένα-ένα τα διάφορα ζητήματα. Δεν φθάνουν δύο άτομα για τίποτα. Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος  στις επόμενες εκλογές, δεν μπορώ να ακολουθήσω άλλη μία τέτοια τρελή χρονιά, είναι μια ειλημμένη απόφαση».

 

Για το τέλος, ο κ. Περπερίδης αναφέρθηκε ξανά στη συνένωση δυνάμεων μεταξύ των ποδοσφαιρικών παραγόντων της περιοχής. Όπως είπε, ο ίδιος έχει έντονο χαρακτήρα και δεν θα ήταν ιδανικός να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία. Πρότεινε κάποιον παράγοντα κοινής αποδοχής που θα αναλάβει την πρωτοβουλία και ο ίδιος θα συμμετάσχει.

«Όλες οι ομάδες πρέπει επιτέλους να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, πριν κάποια σταματήσει να κατεβαίνει στο πρωτάθλημα. Πρέπει να βρούμε κάποια λύση, να γίνει αυτό …σήμερα που λέει ο λόγος, ώστε να παραμείνουν ζωντανά να σωματεία και να μην λιγοστεύουν κάθε χρόνο.

Θα είμαι κοντά στην διοίκηση. Όλοι οι πρόεδροι του ΓΣΑ είναι ήρωες, με τα λάθη τους, τα σωστά τους, είναι οι συγκυρίες που σε κάνουν πετυχημένο ή αποτυχημένο . Όλοι οι πρόεδροι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα στο σύλλογο. Δεν χωράει αυτή η πόλη δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική.  Είχα κάνει την κίνηση να υπάρχει ένωση στις δύο ομάδες, τον ΓΣΑ και την Δήμητρα το καλοκαίρι του 2020. Είχα κάνει την πρόταση στον κο Δεληζήση με τον οποίον είμαι κοντά, γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε φίλοι κι αυτό που του είπα είναι ότι εάν δεν το κάνουμε εμείς τώρα, ποιος θα το κάνει μετά… Είναι μία πολύ μεγάλη απόφαση. Να φύγουμε από το καπρίτσιο το δικό μας, να αφήσουμε κάτι καλό στην κοινωνία. Αντλούμε όλοι από την ίδια δεξαμενή είτε παίκτες, είτε προπονητές, είτε παράγοντες είτε χορηγούς και φιλάθλους. Δηλώνω υπέρ της συνένωσης δυνάμεων των ομάδων της επαρχίας και εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα σταθώ πρωτεργάτης. Πρέπει να έρθει σε μια ώριμη συζήτηση η ένωση των ομάδων» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της συζήτησής μας, ο πρόεδρος του ΓΣΑ συνεχάρη και εξήρε την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν οι παράγοντες του μπάσκετ, του βόλεϊ και του στίβου καταγράφοντας ανοδική πορεία στα τμήματά τους (σε μια σεζόν ωστόσο που η αγωνιστική δράση σταμάτησε πρόωρα) καθώς ο ΓΣΑ έφθασε το 2020-21 να έχει τρία αθλήματα σε εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.