Έντεκα παραλίες του Δήμου Βόλου με γαλάζια σημαίαΜε ασταμάτητο ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Τουρισμού για την ετοιμασία των ακτών του Δήμου Βόλου καθώς έχει μπει στην τελική ευθεία για το επίσημο άνοιγμα της κολυμβητικής περιόδου.

Η Αντιδημαρχία σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται συντεταγμένα ώστε την 1η Ιουνίου να είναι έτοιμες οι ακτές να υποδεχθούν πολίτες και επισκέπτες. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% της συντήρησης του εξοπλισμού, έχει δοθεί νερό στα ντους του συνόλου του παραλιακού μετώπου. Στην παρούσα φάση αναπτύσσονται ομπρέλες στην ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν από Μαλάκι μέχρι Νέα Αγχίαλο.

Παράλληλα γίνονται εργασίες καθαρισμού των ακτών ενώ προγραμματίζεται και φέτος η τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε σημεία που χρειάζεται. Επίσης, από την αρχή της κολυμβητικής περιόδου θα λειτουργήσουν τα συστήματα υποβοηθούμενης πρόσβασης στις ακτές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα ολοκληρωμένα συστήματα θα τοποθετηθούν στις ακτές: Νέα Αγχίαλος, Αλυκές, Άναυρος, και Καρνάγιο.

Τέλος σήμερα αναμένεται η βράβευση ακτών με το βραβείο «Γαλάζια Σημαία» που διοργανώνει σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση η Ελληνική Εταιρία προστασίας της φύσης . Ο Δήμος Βόλου συμμετέχει με τις παρακάτω ακτές: Νέα Αγχίαλος, Χρυσή Ακτή, Κριθαριά, Αμαρυλλίδος, Αφάνων, Αλυκές, Πλάκες, Άναυρος, Θωμά, Καρνάγιο, Πλατανίδια.

Συνολικά οι ακτές θα είναι εξοπλισμένες με: 75 καμπίνες, 65 ντουζιέρες, 300 περίπου ομπρέλες, 7 ναυαγοσωστικούς πύργους εκ των οποίων οι 5 θα κατασκευαστούν εκ νέου, 5 σημεία ναυαγοσωστικής κάλυψης, 11 πινακίδες πληροφόρησης, χημικές τουαλέτες κλασικού τύπου αλλά και για ΑΜΕΑ , ξύλινους διάδρομους πρόσβασης και λοιπά υποστηρικτικά στοιχεία.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.