Αγώνες αναρρίχησης το Σάββατο 22/5 στον Αλμυρό – Δηλώσεις του προέδρου της ΟμοσπονδίαςΟι αγώνες του 32ου Πανελληνίου πρωταθλήματος αναρρίχησης θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο. Στον Αλμυρό θα γίνει το αγώνισμα boulder το Σάββατο και στον Βόλο ο αγώνας δυσκολίας την Κυριακή.

Θα λάβουν μέρος περίπου 70 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή από σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους και δύο από τον ΕΟΣ Αλμυρού, ο Δημήτρης Καλλίκας και η Ηλέκτρα Παπανάτσιου. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης κο Νίκο Κοντό, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την πίστα boulder που υπάρχει στο Κουρί. Αρχικά μας είπε ότι υπήρξαν αρκετές αναβολές συμμετοχών της τελευταίας στιγμής καθώς υπάρχει ακόμη φόβος στους αθλητές και τους γονείς με την εξάπλωση της πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι είναι οι πρώτοι αγώνες στην αναρρίχηση μετά την άρση του lockdown.

Ο κ. Κοντός εξήρε τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΟΣ Αλμυρού και χαρακτήρισε ιδανική την πίστα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στους αγώνες του διημέρου θα συμμετάσχουν οι ίδιοι αθλητές, πρώτα στον Αλμυρό και την επόμενη ημέρα στον Βόλο. Πρόκειται για πανελλήνιο πρωτάθλημα που αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Η πλειοψηφία των αγώνων boulder διεξάγεται στην πόλη του Αλμυρού καθώς διαθέτει μία από τις καλύτερες πίστες στη χώρα μας και τη μοναδική που είναι σε ανοικτό χώρο. Ειδικότερα τώρα με την πανδημία, ακόμη καλύτερα για τους αθλητές να αγωνιστούν στον Αλμυρό. Η πίστα βρίσκεται μέσα στο υπέροχο πάρκο του Κουρί, ο Δήμος Αλμυρού φροντίζει να διατηρεί το χώρο καθαρό, υπάρχει αναψυκτήριο κοντά και είναι τέτοια η θέση της πόλης στο κέντρο της Ελλάδος που μειώνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις για τους αθλητές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η πίστα αναβαθμίστηκε σε ύψος την τελευταία εβδομάδα με έξοδα των ανθρώπων του ΕΟΣ Αλμυρού, ενώ από την Τρίτη βρίσκονται στον Αλμυρό δύο χαράκτες της Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τον κ. Ζαβό και τον κ. Μπράβο, προκειμένου να χαράξουν τις διαδρομές της διοργάνωσης».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι θα είναι παρούσα στους αγώνες και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη, ενώ πρόσθεσε ότι «με την αρωγή της Περιφέρειας και του Δήμου, θα μπορούσε στον Αλμυρό να δημιουργηθεί πίστα ολυμπιακών προδιαγραφών ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το άθλημα της αναρρίχησης και να φιλοξενηθούν διεθνείς αγώνες».  Μία τέτοια πίστα έχει διαστάσεις με 13 μέτρα μήκος και 5 μέτρα ύψος και σίγουρα η κατασκευή της θα μπορούσε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ώστε ο Αλμυρός να καταστεί κέντρο αγώνων αναρρίχησης.

Δημοσιεύουμε το πρόγραμμα αγώνων του Σαββάτου στον Αλμυρό:
Σάββατο 22/5
Ώρα προσέλευσης των αρχηγών των ομάδων και έλεγχος δελτίων ορίζεται 9:30-11:00 στο άλσος Κουρί στον Αλμυρό. Οι αρχηγοί θα προσκομίσουν τα δελτία για έλεγχο, θα καταθέσουν το αντίτιμο της συμμετοχής και για τους δύο αγώνες και θα τους δοθούν τα νούμερα των αθλητών (για όλη την αγωνιστική σεζόν).

Στην ανακαινισμένη πίστα ο αγώνας θα αρχίσει στις 11:30.
Όλοι οι αθλητές θα αγωνισθούν σε 4 boulder έχοντας χρόνο 5 λεπτά για το καθένα με ενδιάμεση ξεκούραση 5 λεπτών. Από αυτό θα βγει και η τελική κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:
11:15 Αναγνώριση διαδρομών για τις κατηγορίες Άνδρες, Νέοι Άνδρες, Έφηβοι
11:30 Έναρξη του αγώνα των παραπάνω κατηγοριών
14:45 Αναγνώριση διαδρομών για τις κατηγορίες Γυναίκες, Νέες Γυναίκες, Νεάνιδες.
15:00 Έναρξη του αγώνα των παραπάνω κατηγοριών
17:30 Αναγνώριση διαδρομών για τις κατηγορίες παίδες και κορασίδες
17:45 Έναρξη του αγώνα των παραπάνω κατηγοριών

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.