Επιστολή διαμαρτυρίας για προβλήματα υποδομών στην παιδική χαρά στο πάρκο Μικρασιατών


Τραυματισμός γονέα στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο πάρκο Μικρασιατών, πυροδότησε την αντίδραση πολιτών, αλλά και την επιστολή διαμαρτυρίας που μας προσκόμισε η αναγνώστριά μας, καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου αγγλικών, κα Μαργαρίτη Ελένη.

Μητέρα μικρού κοριτσιού η ίδια, ήταν παρούσα μεταξύ άλλων, όταν πατέρας που πρόσεχε το παιδί του που έπαιζε στην παιδική χαρά, γλίστρησε αφού πάτησε χαλίκια στον ειδικό τάπητα που έχει τοποθετηθεί και πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι του. Αυτό άλλωστε είναι ένα αίτημα των πολιτών, δηλαδή ο τάπητας να καλύψει το σύνολο της παιδικής χαράς. Αποτέλεσμα της μερικής τοποθέτησης τάπητα είναι ότι καλύπτεται εύκολα από τα χαλίκια που καταλαμβάνουν το περισσότερο μέρος της παιδικής χαράς, οπότε και αχρηστεύει την όποια προστασία θα μπορούσε να προσφέρει.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή, όπως κοινοποιήθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Αλμυρού (οι φωτογραφίες είναι της κας Μαργαρίτη και από την παιδική χαρά που αναφέρουμε)

  Αλμυρός, 31/05/2021

Α.Π.   9508

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σας επισημάνω κάποια προβλήματα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου σχετικά με την παιδική χαρά που βρίσκεται στο πάρκο  Μικρασιατών.

  1. Δεν υπάρχει οριοθέτηση του χώρου όπως προβλέπεται   με αποτέλεσμα να εισέρχονται αδέσποτα ζώα στο χώρο και να αφοδεύουν. Η περίφραξη που υπάρχει αποτελεί κλίμακα και επομένως θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.
  2. Δεν υπάρχουν αρκετά καθίσματα για τους συνοδούς.
  3. Δεν υπάρχει βρύση .
  4. Δεν υπάρχουν κάδοι για μικρά απορρίματα με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι μονίμως καλυμμένος  με σκουπίδια.
  5. Το μονόζυγο είχε μετατραπεί σε εκκρεμές και χρειάστηκε να επέμβει ιδιώτης-συνοδός  για να το στερεώσει για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά.
  6. Στις επιφάνειες πτώσης έχουν τοποθετηθεί κομμάτια δαπέδου για την απορροφητικότητα κρούσεων σε περίπτωση πτώσης αλλά δυστυχώς πέριξ αυτών υπάρχει χαλίκι το οποίο με την κίνηση των παιδιών καλύπτει  το συγκεκριμένο δάπεδο και το καθιστά ολισθηρό και άκρως επικίνδυνο καθώς  το χαλίκι, σε περίπτωση πτώσης, δεν  υποχωρεί λόγω της αντίστασης που βρίσκει στο δάπεδο. Το Σάββατο 29/05/2021 ενήλικας συνοδός γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει και να σηκωθεί αιμόφυρτος μπροστά στα έκπληκτα μάτια παιδιών και συνοδών.
  7. Κάτω από το χαλίκι δε, έχει τοποθετηθεί ένα μαύρο πανί , ίσως για να μην φυτρώνουν αγριόχορτα,  το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια και προκαλεί ατυχήματα τόσο στα παιδιά όσο και στους συνοδούς.

Η λύση βέβαια δεν είναι να κλείσει η παιδική χαρά και να μείνουν  δεκάδες παιδιά χωρίς χώρο ψυχαγωγίας.

Παρακαλώ για την άμεση αντίδρασή σας και την προσήκουσα στάση σας προκειμένου ο χώρος αυτός  να μην θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.

                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                                Μαργαρίτη Ελένη

video αναγνώστη από την παιδική χαρά όπως είναι σήμερα

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.