Φινάλε στη Γ’ Εθνική: όλη η σεζόν σε 90 λεπτά!


Πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής σήμερα αναφορικά με την κανονική του διάρκεια καθώς θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ ανόδου. ΓΣΑ και Δήμητρα φθάνουν στο φινάλε της σεζόν με έναν μόνο στόχο: να κερδίσουν ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονται στην Αγριά κόντρα στον τοπικό Θησέα, ενώ οι «πράσινοι» υποδέχονται τον ΑΟ Νέας Αρτάκης. Κοινή ώρα έναρξης των αναμετρήσεων την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 17:00.

Το θετικό για τις ομάδες μας είναι ότι κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Σε ένα πρωτάθλημα που πήρε …περίεργη μορφή με τη διεξαγωγή ενός μόνο γύρου κι αφού οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές παίχθηκαν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και οι υπόλοιπες επτά τον Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, ΓΣ Αλμυρού και Δήμητρα εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα. Βεβαίως μπαίνουν στην τελευταία στροφή του 4ου ομίλου με μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο ΓΣΑ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας υποβιβάζεται, ενώ η Δήμητρα πέφτει με ήττα και βολεύεται με την ισοπαλία μόνο σε περίπτωση που δεν κερδίσει ένας εκ των ΓΣΑ και Αταλάντης.
Η σεζόν που ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όταν έγινε η έναρξη της προετοιμασίας, φθάνει στο τέλος της ύστερα από έντεκα μήνες κι αφού μεσολάβησαν αρκετοί μήνες αγωνιστικής απραξίας και αβεβαιότητας. Μία αγωνιστική περίοδος λοιπόν σε 90 αγωνιστικά λεπτά! Για τον ΓΣΑ διακυβεύεται η τετραετής παρουσία του στο περιφερειακό πρωτάθλημα, για την Δήμητρα σίγουρα όταν κέρδισε τον προβιβασμό, στόχος ήταν να παραμείνει στη Γ’ και να μην είναι περαστική…

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τους «τελικούς» που έχουν μπροστά τους τα σύνολα του Θάνου Θεοδώρου και του Μιχάλη Ανδρωνά. Αμφότερα έχουν μέχρι στιγμής μόνο μία νίκη, τρεις ισοπαλίες οι «κυανόλευκοι» και τέσσερις οι «πράσινοι». Για τον ΓΣΑ μάλιστα οι ισοπαλίες είναι στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. «Κλειδί» για την εξέλιξη των καθοριστικών αναμετρήσεων ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη.

Ο ΓΣΑ έχει πετύχει μόνο τρία γκολ στο πρωτάθλημα, όλα εντός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό πως αγωνίστηκε μακριά από το στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» μόνο τρεις φορές (ήττα 2-0 σε Στεφανοβίκειο, ήττα 2-0 σε Αταλάντη, ισοπαλία 0-0 σε Ευξεινούπολη) και ο κυριακάτικος αγώνας θα αποτελέσει την τέταρτη έξοδο. Όσον αφορά στον Θησέα, έμοιαζε καταδικασμένος αλλά η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής του έδωσε το πλεονέκτημα να παίζει για δύο αποτελέσματα στο φινάλε, ακόμη και με ήττα σώζεται εάν η Αταλάντη ή η Δήμητρα ηττηθεί. Η ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή σκοράρει με ευκολία αφού έχει πετύχει  13 γκολ, αλλά το ίδιο εύκολα δέχεται, 12 στο παθητικό της (και οι αριθμοί αυτοί είναι πραγματικοί καθώς είχε προλάβει να αγωνιστεί με το Μαρτίνο πριν αποσυρθεί).

Όσον αφορά στην Δήμητρα, έχει πετύχει μόνο τρία γκολ, αρκετά όμως για να της εξασφαλίσουν επτά βαθμούς, συν τρεις που πήρε από το Μαρτίνο, φιγουράρει με 10 πριν το φινάλε. Στο γήπεδο της Ευξεινούπολης, έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια σκοράροντας μόνο μία φορά, ωστόσο δεν έχει παραβιαστεί η εστία της! Ο ΑΟ Νέας Αρτάκης μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορος (βγαίνει πρώτος με …δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων, δηλαδή ήττα του Διαγόρα κι εντός έδρας ήττα του Ηρακλή Ψαχνών), αλλά έδειξε προσφάτως ότι δεν χαρίζεται… Αν και χωρίς κέρδος, …καταδίκασε τον Φωκικό και σίγουρα δεν θα έρθει στην Ευξεινούππολη για αγγαρεία… Οι παίκτες του Ανδρωνά οφείλουν να είναι σοβαροί, προσεκτικοί και υποψιασμένοι, να κοιτάξουν μόνο το δικό τους παιχνίδι αδιαφορώντας για το τι θα συμβαίνει την ίδια ώρα στα άλλα γήπεδα. Πάντως, στην 11η αγωνιστική, όλοι οι παράγοντες θα είναι …με το τηλέφωνο ανά χείρας ώστε να έχουν απευθείας ενημέρωση για τα τεκταινόμενα των αντιπάλων τους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.