Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού «Συζητώντας με τους νέους”


Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού

«Συζητώντας με τους νέους – Πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση – ανάπτυξη κριτικής σκέψης»

Αφιερωμένο στους εφήβους του Γυμνασίου Ευξεινούπολης είναι το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού με τίτλο «Συζητώντας με τους νέους – Πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση – ανάπτυξη κριτικής σκέψης».

Όπως περιγράφει και ο ίδιος «η παρούσα εργασία ευελπιστεί να βοηθήσει –στο ελάχιστο- στον διάλογο, στον ποιμαντικό διάλογο που πραγματοποιείται στα πλαίσια των κατηχητικών συναντήσεων των ομάδων γυμνασίου και λυκείου. Τα θέματα που επιλέχθηκαν έχουν ως βασικό στόχο να γνωρίσουν καλύτερα οι έφηβοι τον εαυτό τους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν και που συνεχώς μεταβάλλεται, αλλά και να βιώσουν το ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.»

Σε λιτό και άμεσο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός αγγίζει σοβαρά θέματα των εφήβων, αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, όπως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των εφήβων, το περιβάλλον τους, την επιλογή των φίλων, τις εκρήξεις της εφηβείας, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την απεξάρτηση από τις οθόνες και τον υπολογιστή, τη μάστιγα των ναρκωτικών, την θέση της γυναίκας στην Εκκλησία, την δύναμη της προσευχής και άλλα.

Αυτό που χαιρετίζουμε και γι’ αυτό που τον ευχαριστούμε, είναι ότι παροτρύνει τους νέους να προσεγγίσουν τα θέματα μέσα από την αμφισβήτηση, αλλά και την έρευνα, δείχνοντάς τους παράλληλα τον δρόμο, ώστε μέσα από την γνώση να σχηματιστεί η κριτική ικανότητα που όπως περιγράφει «βοηθά το άτομο στην αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση». Εξάλλου η αλήθεια και η δύναμη της Χριστιανοσύνης, αναπαύει την ψυχή και προάγει τον άνθρωπο.

Καλο-διάβαστο πατέρα Γεώργιε!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.