Αιγυπτιακή τριλογία από τον Σπύρο Κοντούλη


Τρία έργα εμπνευσμένα από την αιγυπτιακή μυθολογία φιλοτέχνησε ο Σπύρος Κοντούλης το τελευταίο διάστημα.  Ο Αλμυριώτης καλλιτέχνης δημιούργησε τη Θεά Νεφερτίτη που ήταν μία από τις πιο διάσημες βασίλισσες της αρχαίας Αιγύπτου γνωστή για την ισχυρή της προσωπικότητα και την ομορφιά της, τον Ανούμπις που ήταν αυτός που άνοιγε τον δρόμο του άλλου κόσμου για χάρη των νεκρών και μία Σφίγγα.

Τελευταίο από τα προαναφερθέντα έργα ολοκλήρωσε τον Ανούμπις, που έχει κεφάλι σκύλου με πέπλο και κρατάει σκήπτρο. Η παρουσίασή του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης απέσπασε εκατοντάδες καρδιές και like από φίλους και γνωστούς με τα πιο θετικά σχόλια! Ο Σπύρος εργάστηκε καθημερινώς για τρεις μήνες, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου προκειμένου να δώσει την τελική κορφή στο δημιούργημά του που έχει ύψος δυόμιση μέτρα. Το κατασκεύασε με ανοξείδωτα μέταλλα, αλουμίνιο και μπρούτζο χρησιμοποιώντας αντικείμενα της καθημερινότητας που είτε βρήκε στα σκουπίδια είτε σε χώρους ανακύκλωσης είτε από γνωστούς του. Όπως μας είπε, οι ώμοι έχουν φτιαχτεί από τσαγερά κομμένα στη μέση! Ο Ανούμπις είναι γυμνός και ο καλλιτέχνης έχει χαράξει περίτεχνα τις μυικές ομάδες ώστε να φαίνονται, συνθέτοντας την τελική μορφή του έργου –σαν σχέδιο στο χαρτί πριν το ξεκινήσει- από αναζήτηση διαφόρων σχετικών φωτογραφιών.
Τα έργα αυτά θα ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα στη Μύκονο, εκεί όπου θα εκτίθενται και θα διατίθενται προς πώληση σε γνωστό μπιτς μπαρ του νησιού των Ανέμων. Και στο παρελθόν ο 50άχρονος Αλμυριώτης έχει εμπιστευτεί τις δημιουργίες του, αυτά τα καλαίσθητα πονήματα από ανακυκλώσιμα υλικά, σε φιλικό του άτομο στη Μύκονο και αρκετά χρόνια ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία για να παρουσιάσει στο αγοραστικό κοινό τις κατασκευές του.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.