Ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού με αγώνες σκοποβολής στη Ν. Αγχίαλο


Στο σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών διεξήχθη ο πρώτος φετινός αγώνας τραπ πανελληνίου πρωταθλήματος

Πανελλήνιοι αγώνες τραπ πήλινου στόχου διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου στο σκοπευτήριο Νέας Αγχιάλου με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου.

 

Ήταν αγώνας Β’-Γ’ Κατηγορίας που έφερε στην περιοχή μας παραπάνω από 50 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι σκοπευτές της εν λόγω διοργάνωσης ήταν από Αθήνα, Κρήτη, Πύργο Ηλείας, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννινα κι άλλα μέρη. Όταν αναφερόμαστε στον πήλινο στόχο, καταπέλτες εκτινάσσουν πήλινους δίσκους. Στο αγώνισμα του τραπ, ο σκοπευτής βάλει κατά των δίσκων που εκτοξεύονται από την κρύπτη που βρίσκεται μπροστά του σε τροχιές που δεν είναι γνωστές από αυτόν. Στο διπλό τραπ οι δίσκοι που εκτοξεύονται είναι δύο και ο σκοπευτής καλείται να σπάσει και τους δύο με δύο συνεχείς βολές. Κάθε αγώνας αποτελείται από «πούλες» δηλαδή μία ομάδα 25 δίσκων που καλείται να βάλει ο σκοπευτής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει ώστε στο χώρο να υπάρχει μικροβιολόγος ο οποίος έκανε ράπιντ τεστ σε όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και τις προσταγές του αθλητισμού εν καιρώ πανδημίας.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστα Μάστορα, ο οποίος μίλησε για τους αγώνες αλλά και τις άρτιες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας. Όπως μάς δήλωσε: «Ήταν αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος που είχαν μεγάλη συμμετοχή και κύλησαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Δεχθήκαμε για ακόμη μία φορά τις καλύτερες εντυπώσεις των αθλητών που συμμετείχαν διότι ο τεχνικός εξοπλισμός στο σκοπευτήριο της Νέας Αγχιάλου είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων. Το σκοπευτήριο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας, διαθέτει ό,τι καλύτερο όσον αφορά στις εγκαταστάσεις του και το προτιμούν οι αθλητές. Κάθε χρόνο διεξάγονται έξι με δέκα πανελλήνιοι αγώνες. Μέσα στον Ιούνιο θα διεξαχθεί ξανά πρωτάθλημα Ελλάδος στις ίδιες κατηγορίες κι αργότερα, τον Ιούλιο, προγραμματίζουμε ένα γκραν πρι με τη συμμετοχή αθλητών από την Κύπρο που έχουν εξαιρετικό επίπεδο με διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο σκοπευτήριό μας εκτός από τους αγώνες, έρχονται πολλοί αθλητές για να κάνουν προπόνηση και μάλιστα, σημειώνουν υψηλότερα νούμερα στις επιδόσεις τους λόγω των προδιαγραφών του χώρου».

Ο κ. Μάστορας εξήρε επίσης τη συμβολή του συλλόγου και των εγκαταστάσεων στον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό: «Οι διοργανώσεις που φιλοξενούμε έχουν θετικό αντίκτυπο στον εσωτερικό τουρισμό. Οι αθλητές που έρχονται για προπονήσεις ή αγώνες, παραμένουν στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Νέας Αγχιάλου και του Αλμυρού για δυο-τρεις ημέρες, πηγαίνουν στα καταστήματα εστίασης των πόλεων αυτών, αφήνουν χρήματα στα μαγαζιά, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην τοπική οικονομία. Η Μαγνησία έχει τρομερή ιστορία στον πήλινο στόχο και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζουμε αυτή την παράδοση με των ολυμπιακών προδιαγραφών σκοπευτήριο που έχει «στρατηγική θέση» στο κέντρο της Ελλάδος και είναι εύκολα προσβάσιμο από τους αθλητές».

Εμείς προσθέτουμε από τη μεριά μας ότι το σκοπευτήριο έκλεισε πλέον έξι χρόνια λειτουργίας –τα εγκαίνιά του είχαν γίνει στις 30 Μαΐου του 2015-, ενώ σημειωτέον, …εξακολουθεί να εκκρεμεί η ασφαλτόστρωση της διαδρομής από τον κεντρικό δρόμο μέχρι την είσοδό του μήκους 1.600 μέτρων. Στον Σκοπευτικό Όμιλο Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου υπάρχουν εκπαιδευτές για αρχάριους ή ερασιτέχνες σκοπευτές και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει πληροφορίες από τον πρόεδρο κ. Μάστορα στο τηλέφωνο 6906620819.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.