Δίαυλος οικονομικής κι εμπορικής επικοινωνίας με τις απευθείας πτήσεις της Sky Express από Ν. Αγχίαλο στο Ηράκλειο


Τις προοπτικές για τη Θεσσαλία, την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος και την Κρήτη που φέρνει η αεροπορική σύνδεση Νέας Αγχιάλου-Ηρακλείου με τα δρομολόγια της εταιρείας SkyExpress ανέδειξαν όλοι οι ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.

Η Sky Express από 15 Ιουνίου πετάει για Κρήτη, κάθε εβδομάδα με δύο δρομολόγια, με αεροσκάφη 48 και 70 θέσεων. Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο στις 22:40 μ.μ. και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο στις 10:55 π.μ. και άφιξη στις 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε μεταξύ των άλλων το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το «παρών» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κος Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Επίτιμοι Πρόξενοι Γερμανίας και Ιταλίας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης κι Εμπορίου κος Θανάσης Μόρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Ιωάννης Τέας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κος Αριστοτέλης Μπασδάνης, εκπρόσωποι Βουλευτών και του Δήμου Βόλου, ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού κος Βασίλης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Αλμυρού κος Παναγιώτης Μπούντης, τουριστικοί πράκτορες, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας και Καρδίτσας κ.κ. Γιαννακόπουλος και Ζυγογιάννης αντιστοίχως, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κος Ζαφείρης και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.
Σε ρόλο παρουσιάστριας της εκδήλωσης η κα Θέκλα Καμμένου, τουριστική πράκτορας και μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου. Φυσικά το «παρών» έδωσαν τόσο ο μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης της εταιρείας SkyExpress Γιάννης Γρύλος και ο πρόεδρος Θεόδωρος Κροκίδας.
Όλοι εξήραν την πρωτοβουλία της αεροπορικής αυτής σύνδεσης ως παράγοντα ανάπτυξης όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και γενικότερα σε επιχειρηματικό κι αγροτικό τομέα.

«Η σύνδεση ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών. Πέραν της τουριστικής κίνησης και ανταλλαγής τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης. Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν φοιτητές από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μπασδάνης και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι επιτέλους μετά την επώδυνη περίοδο αυτή του κορωνοϊού, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ανοίγει τις πύλες του και απογειώνει την πρώτη αεροπορική εταιρεία σε μια εγχώρια αγορά που ως Επιμελητήριο Μαγνησίας θεωρούμε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι η αρχή μιας πολύ παραγωγικής περιόδου και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα φέρουμε κι άλλες πτήσεις στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο».

Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης, διοικητής του αεροδρομίου κος Κώστας Ευσταθίου δήλωσε: «Η SkyExpressθα πετάει από το αεροδρόμιό μας δύο φορές την εβδομάδα για Κρήτη, κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή. Είναι επίτευγμα αυτό διότι είναι πολύ σημαντικό να συνδεθεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που είναι το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος με τη Μεγαλόνησο. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την πτήση γιατί είναι για το καλό όλων μας» και μίλησε επίσης για τις άλλες πτήσεις: «Ξεκινήσαμε με τα γαλλικά αεροπλάνα, το προηγούμενο Σάββατο με τα γερμανικά και περιμένουμε τα αγγλικά από 3 Ιουλίου και τέλος Ιουνίου ξεκινάνε οι πτήσεις από το Ισραήλ. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Θα έχουμε εννιά πτήσεις την εβδομάδα: δύο από την Αγγλία, δύο από το Παρίσι, δύο από την Γερμανία, δύο από την Sky Expressκαι μία από το Ισραήλ, μέχρι τέλη Οκτωβρίου όλα αυτά. Είμαστε σε συζητήσεις και πιστεύω ότι ο επόμενος σταθμός θα ‘ναι ένα μεγάλο νησί της χώρας μας».

Ο Θοδωρής Κροκίδας, πρόεδρος της Sky Express  τόνισε: «Η sky Express είναι κοντά το λαό, της Θεσσαλίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που ανοίγουμε τα φτερά της εταιρείας από εδώ, από ένα αεροδρόμιο σύγχρονων προδιαγραφών. Πιστεύουμε ότι ευρύτερα η περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος είναι μια δυναμική περιφέρεια, κληθήκαμε από τις τοπικές κοινωνίας να προσπαθήσουμε να βγάλουμε από την αεροπορική απομόνωση τη Θεσσαλία. Μέσα από αυτό το δρομολόγιο, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις ροές Κρητών και Θεσσαλών, να δημιουργηθούν συνέργειες και να ωφεληθούν οι κοινωνίες. Αν πάει καλά και το πιστεύουμε αυτό, και θέλουμε να το πιστέψει και η κοινωνία, εμείς είμαστε ανοικτοί να κουβεντιάσουμε με όλους τους φορείς να σχεδιάσουμε και κάποιες άλλες γραμμές. Θέλουμε να είναι τα αεροπλάνα γεμάτα! Η επιστροφή στη Θεσσαλία ήταν χρέος μας και είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε για πολλά χρόνια».

Ο Γεν. Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κος Χρήστος Τριαντόπουλος επισήμανε: «Είναι μια όμορφη ημέρα για την περιοχή μας, ένα ακόμη βήμα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδος όπως συνηθίζω να λέω κι αυτό προκύπτει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία εταιρείας που βάζει το αεροδρόμιο στα δρομολόγια της για μια μεγάλη περίοδο. Δημιουργούνται έτσι δίαυλοι επικοινωνίας και επισκεψιμότητας οικονομικής, εμπορικής και όλων των άλλων δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο περιοχών. Στην ουσία είναι ένα ακόμη βήμα στον ευρύτερο βηματισμό που ακολουθείται όλη αυτή την περίοδο για την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Στο πλαίσιο των δράσεων του Υπερταμείου έχει ήδη ξεκινήσει η αξιοποίηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων, οπότε η διαδικασία προχωρά και θα έχουμε σύντομα περισσότερα ευχάριστα νέα. Είναι σημαντικό ότι συμπράττουν οι παραγωγικοί φορείς από όλη την Θεσσαλία και την ευρύτερη περιοχή που στηρίζουν την πρωτοβουλία. Άλλωστε αν δεν συμπράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, είναι πολύ δύσκολο να δούμε αποτέλεσμα».

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, στο χαιρετισμό του, είπε ότι  όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να πάρει το αεροδρόμιο τη θέση που του αρμόζει, ενώ παρομοίωσε τη Θεσσαλία σαν ένα ανεξάρτητο κράτος αφού διαθέτει δύο αεροδρόμια, δύο λιμάνια, φυσικό πλούτο, αγροτική οικονομία, σπουδαία τουριστικά αξιοθέατα.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι παρούσα και αρωγός σε συμπράξεις με παραγωγικούς φορείς και ιδιώτες για να προβάλουμε την περιοχή μας, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Είναι πόλος έλξης οι τουριστικοί προορισμοί που δημιουργούμε όπως θα είναι τα καταδυτικά πάρκα εδώ στην περιοχή σας» σχολίασε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Θανάσης Μόρας.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Γιαννακόπουλος, Ζυγογιάννης και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Κρήτης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, ενώ στελέχη της Sky Εxpress παρουσίασαν τη δυναμική και τους στόχους της εταιρείας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.