Έναρξη και επέκταση δραστηριοτήτων από το Art of Travel της Μίνας Τελκή – συνέντευξη


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την τέχνη

του ταξιδεύειν και τα μέτρα που λαμβάνει

για την ασφαλέστερη και ξεχωριστή

ταξιδιωτική σας εμπειρία

Στην εκπομπή Λαός online που προβάλλεται κάθε μέρα ζωντανά από τη σελίδα μας στο facebook είχαμε καλεσμένη την ομάδα του Art of Travel της κυρίας Μίνας Τελκή. Η Μίνα δέχτηκε την πρόκληση της live εκπομπής, για να μιλήσουμε για τον τουρισμό και τα μέτρα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά πρακτορεία εν μέσω covid, για την τουριστική ανάπτυξη του Αλμυρού, για τη δυναμική του γραφείου της στον Αλμυρό που ήδη διανύει τον 15ο χρόνο λειτουργίας.

Συνοδοιπόρος στα ταξίδια και στη ζωή της, ο Παντελής Τικιντζής, γόνος τουριστικής οικογένειας, με γραφείο στο Βόλο από το 1977-2014 και μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία! Μάλιστα, μας ενημέρωσαν ότι το Φθινόπωρο θα επεκτείνουν από κοινού, τη δραστηριότητα τους, με υποκατάστημα στο Βόλο.

Μεταφέρουμε και στο χαρτί της εφημερίδας μας την εκπομπή, όπως κύλισε, με τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις:

Επιστρέφει το Art of Travel, μετά από μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά.

Μίνα Τελκή: Ακριβώς… ήταν μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε μείνει εκτός δουλειάς σχεδόν 14 μήνες, αλλά όπως είπες επιστρέψαμε και οργανωθήκαμε.

 

Σχετικά με τα πακέτα εκδρομών εσωτερικού κι εξωτερικού που προσφέρει το πρακτορείο ακολουθεί χαιρετισμός, του κ. Γιάννη Πρεβεζιάνου, επί σειρά ετών Προέδρου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων, η Στάνη, σημερινού Αντιπροέδρου:

Με το πρακτορείο της Μίνας Τελκή, κάναμε όλες μας τις εκδρομές, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μερικές από αυτές ήταν πολύ απαιτητικές σε πρόγραμμα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να την ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά για τις υπηρεσίες της, για τις μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε μέσα από το πρόγραμμα που επιμελούνταν τόσο καλά κάθε φορά. Μίνα, να σε έχει ο Θεός πάντα καλά… και να ‘μαστε και ‘μεις γεροί, να πάμε άλλες τόσες φορές εκδρομή σε προορισμούς Σαρακατσάνικους, θρησκευτικούς και αναψυχής.

Μίνα Τελκή: Κάθε εκδρομή ήταν πρόκληση για ΄μενα, γιατί κατά τις απαιτήσεις του Συλλόγου, ταξίδεψα για πρώτη φορά σε ορισμένους προορισμούς. Είχα την αμέριστη βοήθεια του κ. Γιάννη, ο οποίος ήταν πάντα με τον καλό τον λόγο. Τον ευχαριστώ πολύ και περιμένω με χαρά την επόμενη πρόκλησή του και του Συλλόγου.

 

Η έκδοση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορεί να γίνει από το Art of Travel;

Μίνα Τελκή: Έχω την άδεια του τουριστικού πράκτορα και του ναυτιλιακού πράκτορα. Εργάστηκα σε ναυτιλιακό πρακτορείο περίπου για τέσσερα χρόνια και μάλιστα στο operation που είναι η δράση όλη. Οπότε έχω τις γνώσεις για την πρακτόρευση ενός εμπορικού πλοίου. Έχουμε δουλέψει επίσης για πολλά γαμήλια ταξίδια, σε εξωτικούς προορισμούς.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διακοπές, και τα επαγγελματικά ταξίδια, …κάπου σε ένα ταξίδι αναψυχής, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί επαγγελματίες του Αλμυρού και προέκυψε το …μυστικό της ζωής…

Μίνα Τελκή: Είχαμε οργανώσει μια εκδρομή μαζί με την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών. Μετά από αυτή την υπέροχη εκδρομή προέκυψε συνεργασία επαγγελματιών. Ήταν πολύ καλό το κλίμα και η παρέα.

 

Μετά το πράσινο φως για τον τουρισμό… Τι μέτρα παίρνετε ως πρακτορείο κατά της covid-19 κατά τη διάρκεια των εκδρομών σας;

Μίνα Τελκή: Τηρούμε όλα τα προληπτικά μέτρα, τις προβλεπόμενες προφυλάξεις. Για να ταξιδέψει κάποιος μαζί μας, στα οργανωμένα πακέτα του γραφείου μας, θα πρέπει να διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης ή αρνητικό μοριακό τεστ pcr 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή εάν έχει νοσήσει, ένα πιστοποιητικό νόσησης και φυσικά φορώντας τη μάσκα. Στα λεωφορεία μας γίνεται καθημερινή απολύμανση. Τα ξενοδοχεία που έχουμε κλείσει τα πακέτα μας έχουν την πιστοποίηση διαθέτουν το σήμα πιστοποίησης health test που δίνει το Υπουργείο Τουρισμού, ότι δηλαδή η επιχείρηση τηρεί όλα τα πρωτόκολλα. Επιπλέον τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία που συνεργαζόμαστε έχουν σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος ή πιθανού κρούσματος όπως επίσης και συνεργαζόμενο ιατρό. Προσπαθούμε και είμαστε αυστηροί στα θέματα της προάσπισης της υγείας. Οι πελάτες μας δεν χρειάζεται να ανησυχούν για κάτι μόνο να σκέφτονται ότι θα πάνε εκδρομή και ότι θα περάσουν τέλεια.

 

Ακολουθεί χαιρετισμός του Κώστα Πανταζώνα, ανεξάρτητου επιμελητηριακού συμβούλου και πρώην προέδρου της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού:

Η Μίνα Τελκή είναι ένας άνθρωπος που θέλεις να έχεις στη ζωή σου, γιατί είναι πολύ δυναμική, μπορεί όταν αναλαμβάνει μια δουλειά να τη φέρει  στο 100% εις πέρας. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες και μπορεί να καταφέρει πράγματα για τον τόπο, αλλά και για τη δουλειά της στην οποία είναι εξαίρετη. Όσοι έχουμε πάει μαζί της εκδρομή, δημιουργούμε και ένα καινούριο φίλο. Μια προσωπικότητα η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες. Νιώθεις ότι σε συνοδεύει ένα οικείο πρόσωπο που σε προσέχει και σε έχει κάτω από τη φροντίδα και επιτήρησή της. Επενδύει στον άνθρωπο και όχι στο αντικείμενο.

 

Σχολικές εκδρομές και κρατήσεις ξενοδοχείων… Αγαπημένες στιγμές μας διηγούνται τα παιδιά μας… και για το τρελό παρεάκι με τον οδηγό… τον Παντελή Τικιντζή

Μίνα Τελκή: Αισθανόμαστε ότι γινόμαστε μια παρέα. Γινόμαστε οικογένεια όταν ταξιδεύουμε. Ειδικά τα παιδιά, νιώθουν ότι έχουν μαζί τους τη μαμά τους. Έχω κατεβάσει από το λεωφορείο, γιατί δεν άκουγαν την ξενάγηση… Ξέρεις πως συνεργάζονταν μετά από αυτό;  Χρειάζεται και να αφήνεις και να τραβάς σκοινί και τελικά καταλαβαίνουν ότι ενεργείς για το καλό τους. Αν μπορούσα να απασχοληθώ αποκλειστικά με αυτές τις εκδρομές θα το έκανα.

 

Αλλά ας δούμε τι μήνυμα στέλνει για τις σχολικές εκδρομές του Art of Travel ο κ. Καπράνας, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού:

Γιώργος Καπράνας: Ό,τι να πω για τη Μίνα Τελκή και το τουριστικό της γραφείο θα την αδικήσει πιστεύω. Ο ίδιος ως διευθυντής, αλλά και τα παιδιά, έχουμε εξαιρετικές αναμνήσεις. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια και νομίζουμε ότι δεν είναι συνεργασία εκπαιδευτικών και σχολείου, αλλά ότι είμαστε μια οικογένεια. Έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε όλα είναι ένα βήμα μπροστά. Οι εκπαιδευτικοί μου μετέφεραν, εμείς δεν πήγαμε εκδρομή, αλλά διακοπές. Να συνεχίσει έτσι της εύχομαι. Με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη προς τις υπηρεσίες που προσφέρει, είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίας.

Μίνα Τελκή: Ο Γιώργος ο Καπράνας είναι παιδαγωγός! Είναι απίστευτο πόσο τον ακούνε, πως τον προσέχουν και δεν θέλουν να δώσουν δικαίωμα και να τον στεναχωρήσουν. Δημιουργεί μια σχέση απίστευτη με τα παιδιά. Εύχομαι να κάνουμε πολλά-πολλά πράγματα μαζί. Οι Αλμυριώτες το στήριξαν το γραφείο, το αγάπησαν! Περνούσαν από το γραφείο, αφού ανοίξαμε και μου έλεγαν βλέπουμε τις δημοσιεύσεις σου για τις εκδρομές και καταλαβαίνουμε ότι ήρθε το καλοκαίρι!

 

Μια ακόμη ταξιδιάρα ψυχή και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, αισθητικός και ιδιοκτήτρια του face & Body έχει στείλει τον χαιρετισμό της:

Τι να πρωτο-πούμε για την κυρία Τελκή. Είναι το κορίτσι που μας ταξιδεύει με το χαμόγελό της και την καλή της διάθεση, πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι που έχουμε και φιλική, προσωπική σχέση χρόνια. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε στον Αλμυρό. Συνεργαζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και μέσα από τα σχολεία μας, με επιτυχία στην οργάνωση και στα καλύτερα ξενοδοχεία. Πολύ σημαντικό για εμάς που το διοργανώναμε, αλλά και για όσους μας ακολουθούσαν. Εννοείται ότι και για προσωπικές εκδρομές την έχουμε εμπιστευθεί. Το παιδί μου ήταν πολύ τυχερό που με το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών έκαναν ταξίδια για το Erasmus, που εκεί είναι πολύ πιο απαιτητικά τα ταξίδια… και πάλι η διοργάνωση ήταν άψογη! Με ασφάλεια για τα παιδιά, που είναι πολύ σημαντικό για μας τους γονείς. Τυχεροί είμαστε λοιπόν που μπορούμε με την αστείρευτη Μίνα του Art of Travel να ταξιδεύουμε!

Μίνα Τελκή: Ασταμάτητη ήταν και η κυρία Σταυραντώνη, διοργάνωνε τη μια εκδρομή μετά την άλλη, δίνοντας απίστευτες εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά… το δικό μου παιδί έχει γνώσεις που του έχει κάνει πολύ απλά τα πράγματα όπου ταξιδεύει… Ένα ταξίδι είναι ευεργετικό για όλα… δεν θα μας έφτανε μια εκπομπή για να το αναλύσουμε. Φέτος ξεκινάμε από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μετά ξεκινάμε Αίγινα, Τήνο, Σύρο Μύκονο, Σαντορίνη, Λευκάδα, Θάσο, Ναύπλιο, Γυθείο, Μονεμβασιά, Πάρο, Νάξο, Κουφονήσια, Κρήτη, Κήθυρα, Ζάκυνθο… Φέτος ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα voucher που ξεκίνησε το 2020 και έχει παραταθεί και θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τις νέες αιτήσεις, πρέπει να πούμε ότι επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε κάποιο τουριστικό γραφείο. Πρόκειται για 120 ευρώ για κάθε άτομο και ανεβαίνει ανάλογα με τα προστατευόμενα άτομα που έχει κτλ. Μπορεί κανείς να ενημερωθεί στο γραφείο μας γι’ αυτό.

 

Τελευταίες άφησα, τις δηλώσεις μιας μάνας με όλα τα γράμματα κεφαλαία… μιας ακούραστης γυναίκας … της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές ανάγκες κα Νίκη Τσάκαλου:

Λόγω της έναρξης του καλοκαιριού και της δραστηριότητας του τουριστικού πρακτορείου της κυρίας Μίνας Τελκή, ο Σύλλογος θα ήθελε να την ευχαριστήσει για όλες τις όμορφες στιγμές που χάρισε σ’ εμάς και στα παιδιά μας. Πάντα είναι δίπλα μας όχι μόνο για τις εκδρομές, αλλά για οτιδήποτε τη χρειαστούμε. Τα παιδιά μας τη ζητάνε και έχουν δεθεί τόσο πολύ. Ήδη κανονίζουμε τη φετινή μας εκδρομή. Ευχόμαστε καλές εκδρομές και εμείς θα ‘μαστε πάντα κοντά της.

Μίνα Τελκή: Η Νίκη είναι Μάνα! Την αγαπάω σαν μάνα μου… και σε όλους είναι έτσι.

 

Ερ.: Γιατί χρειαζόμαστε ένα οργανωμένο γραφείο; Γιατί νομίζω ότι πλήττεται από διάφορους μη επαγγελματίες…

Μίνα Τελκή: Ειδικά φέτος, η ανάγκη για ταξίδια είναι πιο έντονη παρά ποτέ. Οι πελάτες μας βομβαρδίζονται από το διαδίκτυο για να διοργανώσουν διαδικτυακά το ταξίδι τους… Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ξέρει τον προορισμό… ότι πρέπει να αφιερώσεις πάρα πολύ χρόνο για να βρεις το κατάλυμα… χωρίς να είσαι σίγουρος για όσα βλέπεις και προβάλλονται… Πίστεψέ με κατ’ αρχήν δεν μπορεί ο καθένας να ψάξει επαρκώς όσα μπορεί ένας επαγγελματίας να ψάξει και να διασφαλίσει… Από το ίντερνετ, δεν μπορεί να φτιάξεις ένα πρόγραμμα… για παράδειγμα βλέπεις ότι υπάρχουν μουσεία ή υποδομές, αλλά δεν μπορείς να δεις αν είναι ανοικτά και διαθέσιμα όταν θα ταξιδέψεις… Δηλαδή είναι μια σειρά πραγμάτων που μόνο ο επαγγελματίας μπορεί να διασφαλίσει. Επιπλέον, εμείς μπορούμε να αναβαθμίσουμε υπηρεσίες που όταν κανείς ταξιδεύει μεμονωμένα δεν θα μπορέσει να το κάνει. Αν τύχει ένα κρούσμα ή μια ακύρωση, πως θα μπορέσει να αποζημιωθεί ο ταξιδιώτης ή να αλλάξει ξενοδοχείο και πρόγραμμα; Όταν ταξιδεύει μέσω πρακτορείου, θα το κάνει το πρακτορείο γι’ αυτόν. Εμείς κάθε ταξίδι, κάθε προορισμό, κάθε φορά, μπορούμε να το κάνουμε «ταξίδι ζωής». Αυτό είναι και το σλόγκαν μας… η τέχνη του ταξιδεύειν.

 

Η εμπειρία στου στην Αντιπροεδρία της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού πως ήταν;

Μίνα Τελκή: Μόνο χαρά έχω από αυτό. Αν έχεις το μικρόβιο ασχολείσαι… Έτυχε να είμαστε μια πολύ πολύ, πολύ καλή παρέα. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και ο Πρόεδρος τότε, ο Κώστας ο Πανταζώνας μας ενέπνευσε για όσα κάναμε, στήριζε τις ιδέες μας και πρόσθετε πάντα σ’ αυτές…

 

Θα ήθελα πριν κλείσουμε να αναφέρω, να θυμίσω πράγματα στα οποία, Μίνα Τελκή, έχεις βάλει το χεράκι σου όπως:  Έκθεση στο Βουκουρέστι – Κυριακή στο χωριό- Βρύναινα, Φιλανθρωπικό για την Κιβωτό του κόσμου, στήριξη στους πυρόπληκτους στο Μάτι, ρουχισμός και τρόφιμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, fashion shows με ρεκόρ συμμετοχής με 1.350 άτομα, φαναράκια, βραδιές για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «η Στοργή», δράσεις για ενίσχυση της αγοράς με δωρο-επιταγές… και επί σκηνής βεγγαλικά, μπουρμουλήθρες, έλκηθρα, aerial, τραγούδια με στίχους αφιερωμένους στον Αλμυρό μας, belly dancers… tango’s…

Στην εκπομπή αναφερθήκαμε στις προτάσεις της Μίνας Τελκή για την τουριστική ανάδειξη του Αλμυρού… όπως τις πρότεινε ως μέλος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Αλμυρού… αφιλοκερδώς. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά και εκπομπή με πολλούς συμμετέχοντες. Προς το παρόν μπορείτε να αναζητήσετε το video στη σελίδα μας και να το δείτε.

 

Θυμίζω μια παλαιότερη δήλωση της Μίνας Τελκή και με αυτή κλείνω την συνέντευξη! Είχε πει: Με βοήθησε πολύ το πείσμα μου και η ευθύνη που αισθάνομαι για όλους όσους ταξιδεύω.

Ευχόμαστε στο Art of Travel, στη Μίνα και τον Παντελή, πολύ καλή σαιζόν, να ‘ναι γεροί… να μας ταξιδεύουν, όπως το ξέρουν, τόσο καλά… που το έκαναν τέχνη…. Την τέχνη του ταξιδεύειν!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.