Καταργήθηκε ο φόρος για τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής μετά από παρέμβαση του Χρήστου ΜπουκώρουΚαταργήθηκε ο φόρος των 1000 ευρώ στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών,  μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κατανόησε το δίκαιο αίτημα των περίπου 100.000 ιδιοκτητών ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και πλέον ο φόρος προσαρμόζεται ως εξής:

Ιδιωτικά σκάφη αναψυχής μέχρι και 7 μέτρα Συντελεστής φόρου 0,5 Φόρος 100€
Ιδιωτικά σκάφη αναψυχής μέχρι και 12 μέτρα Συντελεστής φόρου 1 Φόρος 200€

Επίσης, σύμφωνα με απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου σε διευκρινιστικό ερώτημα του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, κατά τη χθεσινή συζήτηση επί της τροπολογίας στη Βουλή, όποιος ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής προέβη στην αποπληρωμή του φόρου  μέχρι και την ψήφιση του νόμου, ο φόρος αυτός είτε θα συμψηφιστεί είτε θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του σκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Χρήστος Μπουκώρος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υφυπουργό Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο στις 11 Μαρτίου 2021. Μάλιστα, η ανταπόκριση του υφυπουργού τότε ήταν άμεση, καθώς όχι μόνο είχε αναγνωρίσει το δίκαιο της παρέμβασης, αλλά είχε δεσμευτεί και στον βουλευτή για την κατάθεση ρυθμιστικής διάταξης, η οποία θα επέλυε το πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες των μικρών ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Μια δέσμευση που υλοποιήθηκε με την κατάθεση της σχετικής υπουργικής τροπολογίας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον υφυπουργό τόσο για το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για την άμεση επίλυσή του.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.