Παρεμβάσεις στις παραλίες Ν. Αγχιάλου, Δημητριάδας και Λόγγου – Δηλώσεις Αργύρη ΚοπάναΣτις βραβευμένες με “Γαλάζια Σημαία” ακτές των δημοτικών ενοτήτων και στις πληγείσες από τον “Ιανό” παραλίες της Δημητριάδας και του Λόγγου, περιόδευσε ο αντιδήμαρχος Αργύρης Κοπάνας, όπου εκτελούνται συντονισμένες εργασίες από τις διευθύνσεις Τουρισμού-Καθαριότητας-Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Μεταξύ αυτών και η παραλία της Νέας Αγχιάλου όπου έγιναν το τελευταίο διάστημα οι απαραίτητες παρεμβάσεις με τοποθέτηση ομπρελών αλλά και του μηχανήματος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επτά ακτές των δημοτικών ενοτήτων έχουν βραβευτεί με τη “Γαλάζια Σημαία” (Πλατανίδια, Καρνάγιο, Αγριά-Valis και Θωμάς Σουτραλί-, Κριθαριά, Χρυσή Ακτή Παναγίας, Νέα Αγχίαλος), στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού, τοποθέτησης ομπρελών, ναυαγοσωστικών πύργων, πινακίδων πληροφόρησης, αποδυτηρίων, μηχανισμών για πρόσβαση ΑΜΕΑ, κάδων ανακύκλωσης, χημικών τουαλετών και συντήρησης των υποδομών.

Επίσης, ο Αργύρης Κοπάνας τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στις πληγείσες  από τον “Ιανό” παραλίες της Δημητριάδας και του Λόγγου στη Νέα Αγχίαλο, όπου πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού από πάσης φύσεως ογκώδη και βαρέα αντικείμενα και από καλάμια, ξύλα και φύκια, που είχε εκβράσει η θάλασσα. Επιπλέον, με μηχανήματα έργου, όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία παρακάτω, συντελέστηκε η ομαλοποίηση της ακτής, ώστε να είναι προσβάσιμη και προσπελάσιμη από τους λουόμενους.

Σε δηλώσεις του ο  Αργύρης Κοπάνας ανάφερε τα εξής: “Επτά γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν στις παραλίες των δημοτικών ενοτήτων, που αποτελούν σύμβολο ποιότητας των νερών και του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα, με το πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”, οι βραβευμένες ακτές αρχίζουν να ετοιμάζονται από τις αρχές Ιουνίου, έτσι ώστε να αναρτηθούν οι γαλάζιες σημαίες έως την 1η Ιουλίου. Η διεύθυνση Τουρισμού υπό τον συνάδελφο αρμόδιο αντιδήμαρχο, Τάσο Μπατζιάκα, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Για να κερδίσει μια ακτή γαλάζια σημαία πρέπει η ποιότητα των νερών να είναι “εξαιρετική” και η παραλία να πληροί 33 αυστηρά κριτήρια, όπως καθαριότητα ακτής, υποδομές, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, εγκαταστάσεις υγιεινής. Όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τις παραλίες μας, ώστε να απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι δημότες μας και οι επισκέπτες. Η παροχή όσο το δυνατόν υψηλότερων υπηρεσιών αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου”.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.