Δεξαμενές καταστολής δασικών πυρκαγιών στην Ανάβρα


Δύο μεγάλες δεξαμενές τοποθετήθηκαν στην Ανάβρα την Τετάρτη 23 Ιουνίου. Έχουν συνολική χωρητικότητα 80 τόνων και ο σκοπός της τοποθέτησής τους είναι ο άμεσος ανεφοδιασμός των εναέριων μέσων (ελικοπτέρων) αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων σε ενδεχόμενη επιχειρησιακή εμπλοκή τους στην περιοχή μας.

Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, Πυραγός-Προϊστάμενος του Κλιμακίου Δρυμώνα, με αυτόν τον τρόπο γίνεται «επαύξηση της επιχειρησιακής επάρκειας και ουσιαστική ενίσχυση του μηχανισμού καταστολής δασικών πυρκαγιών στον Δήμο Αλμυρού ενόψει του υπόλοιπου της αντιπυρικής περιόδου. Η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα ποτέ άλλοτε ισχυρότερα!», ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της κοινότητας Ανάβρας Κώστα Κελάφα για την πολύτιμη συνδρομή του προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος τοποθέτησης.

Φωτιά στον Ξηριά στην Ευξεινούπολη
Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου, το πρωί στις 08:54, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δρυμώνα έλαβε κλήση για φωτιά στο ρέμα Ξηριά, λίγο πιο πάνω από την Ευξεινούπολη. Στο σημείο έσπευσαν πέντε άνδρες με δύο οχήματα. Κάηκαν 50 τετραγωνικά μέτρα εκ των οποίων τα τριάντα ήταν δασική έκταση και τα είκοσι με χορτολιβαδική έκταση.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.