Ξεκινούν οι εκθέσεις καλλιτεχνών σε Βόλο και Πήλιο με πρωτοβουλία του εικαστικού Κ. ΚομνηνούΜε πρωτοβουλία και έμπνευση του γνωστού εικαστικού Κωνσταντίνου Κομνηνού ξεκινούν το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 εκθέσεις ζωγραφικής σε διάφορα σημεία και διαφορετικού ύφους χώρους στο Βόλο και στο Πήλιο με ταυτόχρονη έναρξη και λειτουργία και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών διαφορετικού δημιουργικού προσανατολισμού.

Οι πολλαπλές εκθέσεις , που  φέρουν κοινό τίτλο «Κύβος – γιορτή τέχνης» αποσκοπούν στην από κοινού θεώρηση της δημιουργικής γραφής στη βάση της συνύπαρξης με την έννοια της εύκολης και πιθανής προσέγγισης λόγω της θερινής περιόδου. Επιπλέον δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη χώρων να λειτουργεί ταυτόχρονα και χωρίς επιδίωξη ως θεατής και παρατηρητής έργων τέχνης.

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, Ζαγορά, Χορευτό, Πουρί, Κισσό, Τσαγκαράδα, Λαύκο, Μηλίνα, Μηλιές, Κάτω Λεχώνια. Συμμετέχουν εικαστικοί, ζωγράφοι, γλύπτης, κεραμίστες, συντηρητές και ιστορικοί τέχνης, αρχιτέκτονας και εναλλακτικής σχεδιαστής, μουσικοί, θεατρολόγο,, φωτογράφοι, δημιουργοί ελεύθερης σύνθεσης, αρθρογράφος, performer, σκηνοθέτης καθώς και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ελεύθερου Σχεδίου του Κωνσταντίνου Κομνηνού.

Η παρουσίαση «Κύβος – Γιορτή Τέχνης», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Βόλο και το Πήλιο, αποτελεί τον προπομπό του Εικαστικού Φεστιβάλ που αφορά όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλη Ελλάδα με τη διοργάνωση του Κ.Κομνηνού και του Εργαστηρίου Σχεδίου και Ζωγραφικής που αποτελεί το εκκολαπτήριο ταλαντούχων καλλιτεχνών με πολλαπλές δράσεις.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.