Αυτό είναι το βίντεο για τα 150 ευρώ στους νέους ως ενθάρρυνση εμβολιασμού
Σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών (όσων έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν). 

Η κάρτα θα εκδίδεται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης. Ο νέος θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει για την πληρωμή ξενοδοχείων αλλά και την είσοδο σε θεάματα. 

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά (μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω στη σελίδα μας). 

«Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «μια οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή τους».

Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρίνισε ότι η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ. ως ένα ακόμη μέσο ενίσχυσης όσων επλήγησαν τον τελευταίο καιρό.

Ο ενδιαφερόμενος νέος θα μπορεί να κάνει αίτηση για την κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται και στο ψηφιακό πορτοφόλι των νέων, μέσω της πλατφόρμας gov.gr αφού έχει κάνει μια δόση του εμβολίου. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες την επόμενη ημέρα. Η κάρτα αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.