Απαγόρευση κυκλοφορίας την Πέμπτη στο Κουρί
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου 2021 με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ) και ύστερα από τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας. Η απόφαση αφορά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (από 00:00 έως και 24:00) ιδιαίτερα και για τις δασικές εκτάσεις σε Κουρί, Γορίτσα και Άγιο Ονούφριο Βόλου.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.