Επίσκεψη του Χρήστου Μπουκώρου στην Αλόννησο για τους δασικούς χάρτεςΤο ζήτημα των δασικών χαρτών συζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. με τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους κατοίκους του νησιού

Στο νησί της Αλοννήσου βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους του νησιού, τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Χρήστος Μπουκώρος τους ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, καθώς και για τις δικές του ενέργειες προς τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επιλυθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα, που απειλούν την κοινωνική συνοχή του νησιού.

Εξάλλου, ο βουλευτής Μαγνησίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για δασικά θέματα κ. Γιώργο Αμυρά όσο και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα κτηματολογίου κ. Γιώργο Στύλιο, με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τους κατοίκους του νησιού.  Μάλιστα, όπως έχουν διαβεβαιώσει και οι δύο υπουργοί τον Χρήστο Μπουκώρο, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην οριστικοποίηση των δασικών χαρτών, μόνο όταν θα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εν λόγω διαδικασία. 

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα  των δασικών χαρτών της Αλοννήσου, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε από τον κ. Αμυρά να συμπεριληφθούν και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στην εξαίρεση του άρθρου 62 του Ν.998/1979, σύμφωνα με την οποία οι περιοχές των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων και της Μάνης εξαιρούνται  από το βάρος απόδειξης οποιουδήποτε δικαιώματος εμπράγματος ή μη επί των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς οι ανωτέρω περιοχές, όπως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τελούσαν υπό το ίδιο γαιοκτητικό καθεστώς κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αίτημα ο κ. Αμυράς υποσχέθηκε να το δει θετικά, αναγνωρίζοντας το ειδικό καθεστώς προνομίων και δικαιωμάτων στο οποίο τελούσαν οι ανωτέρω περιοχές, μεταξύ των οποίων και οι Βόρειες Σποράδες, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψής τους στην Αλόννησο, ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο που είχε με τους κατοίκους, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του νησιού και τους ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία τους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.