Κ. Μαραβέγιας: Υποχρεωτική η χορήγηση πρόσθετων αδειών σε υπαλλήλους με αναπηρία ή με συγγενείς ΑμεΑ

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια,ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης διευκρίνισε ότι χρονικές διευκολύνσεις σε υπαλλήλους ΑμεΑ ή με συγγενείς ΑμεΑ χορηγούνται υποχρεωτικά, αν οι ίδιοι το ζητήσουν από την υπηρεσία τους.

Συγκεκριμένα σε χθεσινή απάντηση του στη Βουλή, το ΥΠΕΣ δια του αρμόδιου υπουργού δεσμεύθηκε ότι τόσο η ειδική άδεια 6 ημερών όσο και η διευκόλυνση του μειωμένου κατά μία ώρα ωραρίου, πρέπει να χορηγείται συνδυαστικά, όχι μόνο σε δημοσίους υπαλλήλους ΑμεΑ αλλά και σε υπαλλήλους που έχουν σύζυγο ή τέκνα με αναπηρίες.

Πρόκειται για χρονικές διευκολύνσεις κοινωνικού χαρακτήρα που θα χορηγούνται με αποδοχές σε όλο το δημόσιο τομέα, χωρίς εξαιρέσεις. Μάλιστα, σε σχέση με τα παραπάνω ο Μ. Βορίδης επισημαίνει ότι θα εκδοθούν οδηγίες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για ορθή και ενιαία εφαρμογή των σχετικών διατάξεων με γνώμονα την ανάγκη προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια κατατέθηκε στη Βουλή μετά από σχετική επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, την οποία στηρίζουν οργανώσεις ΑμεΑ και οικογενειών ΑμεΑ.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.