Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 3/7/21

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Λαός του Αλμυρού” στην έκδοση του Σαββάτου 3 Ιουλίου.

Μάλλον πολλά υποσχόμενος
μπήκε ο Αλωνάρης.
Άντε να μπει στον πάγκο του
ο κάθε ….κατεργάρης.

Εδώ και τρεις μέρες μπήκαμε στον Ιούλιο, το λεγόμενο «Αλωνάρη», ένα μήνα – βαρόμετρο όχι μόνο για την εξέλιξη του τουρισμού, αλλά κυρίως και για την εμβολιαστική πορεία της χώρας. Και, σύμφωνα με τις στατιστικές που ανακοινώνονται φαίνεται πως το «ποτήρι» της επιδιωκόμενης ανοσίας είναι ακόμη μισο-άδειο ή μισο-γεμάτο, αν προτιμάτε. Ξεπεράσαμε τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμούς στη χώρα, όμως μόνο πάνω από 3 εκατομμύρια αφορούν τους ολοκληρωμένους και με τις δυο δόσεις. Άρα έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και προφανώς απαιτούνται περισσότερα «γκάζια» απ’ όλους μας, να προλάβουμε το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Κι επειδή διανύουμε τον Αλωνάρη, μην την πάθουμε όπως… «η φοράδα στ’ αλώνι». Ο κίνδυνος της πανδημίας είναι παρών, έστω και σε ύφεση, πολύ φοβάμαι προσωρινή. Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορεί να κυκλοφορούμε πιο χαλαροί, να διασκεδάζουμε περισσότερο, να διακοπάρουμε πιο άνετοι, αλλά –προς Θεού- όχι ασύδοτοι. Διότι και διατί, «ο φόβος φυλάει τα έρημα». Ο αόρατος εχθρός είναι ύπουλος και μεταλλάσσεται διαρκώς, προφανώς επιχειρώντας να μας τρικλοποδιάσει. Και να μεν το εμβόλιο παρέχει ασφάλεια, αλλά σχετική και μέχρι σήμερα. Αύριο όμως;

Έως σήμερα το πλήρες εμβολιασμένο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού αγγίζει το 34% και στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού, θα φτάσει το 50%. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν ματαιώσεις στα ραντεβού όμως, για λόγους «υγειονομικής ασφάλειας» το ποσοστό θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Φυσικά, η πλειοψηφία των προηγμένων χωρών της Δύσης, πολιτικές ηγεσίες και επιστήμονες αυστηροποιούν τις προειδοποιήσεις τους για τις μεταλλάξεις του ιού και τους κινδύνους, ίσως και λίγο επίτηδες –σκόπιμα- για να παρωθήσουν τους αρνητές ν’ αφήσουν τις …σαχλαμάρες ν’ αλλάξουν στάση και να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Γιατί, αν μη τι άλλο, η ανοσία για να γίνει απτή πραγματικότητα απαιτεί τη συντριπτική πλειοψηφία των πληθυσμών ανά χώρα. Και οι καθημερινές παρόλες των λίγων δεν μπορεί να γίνονται αφορμή να κινδυνεύει (ακόμη και θανάσιμα) το κοινωνικό σύνολο όλης της ανθρωπότητας.

Η υπερβολή των προειδοποιήσεων «παίζει» και σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς, ορισμένες εφημερίδες ραδιόφωνα κτλ. που την «έχουν …καταβρεί» να εμπορεύονται τον τρόμο του κοσμάκη, γιατί πουλάει θεαματικότητα, αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα και πάει λέγοντας…

Μη μασάτε… Εμβολιαστήκατε; Να πείσετε και άλλους να το κάνουν το ίδιο. Και ζήσετε τη ζωή σας πιο κανονικά από πριν, με σύνεση όμως, λογική και προσοχή. Δεν είναι πλέον η εποχή να καταπίνετε αμάσητα τα παραμύθια που σας σερβίρει ο κάθε βαλτός ή ανόητος. Κι αν οι ελάχιστοι θέλουν να το κάνουν εσείς δεν θέλετε σίγουρα να παίξετε στα …ζάρια τη ζωή των μικρών παιδιών, των δικών σας ανθρώπων, της οικογένειας, των συγγενών και των φίλων σας.

Επί της επικαιρότητας: Είναι ήδη γνωστό ότι έπαψε να ισχύει από την περασμένη Δευτέρα το μέτρο του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19. Επίσης, πλέον οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, καθώς και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια, δεν υποχρεούνται να διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test), εφόσον έχουν συμπληρωθεί 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων. Παράλληλα, άλλαξε και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 άτομα που ίσχυε. Όσον αφορά τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Αλμυριώτης μεσήλικας, αρνητής του εμβολίου, κόλλησε ένα ευρώ στο μπράτσο γνωστής του κυρίας, η οποία μόλις είχε εμβολιαστεί, για να ..αποδείξει ότι «κάτι» έβαλαν με το εμβόλιο στο σώμα της και γι’ αυτό τάχα κολλάει το κέρμα. «Μα, είναι ιδρωμένο το μπράτσο μου», ψέλλισε εμβρόντητη η γυναίκα. Ανένδοτος ο εξυπνάκιας…

Σταμάτησε για μια «καλημέρα» ένα γερο-σάψαλο, που προσπαθούσε να ισορροπήσει σ’ ένα εξίσου ετοιμόρροπο σκουριασμένο ποδήλατο.
-Έκανες το εμβόλιο; τον ρώτησα.
-Όχι ακόμη… Το σκέφτομαι, μου απάντησε.
-Τα εγγόνια σου, που μπορεί να τα κολλήσεις, τα σκέφτηκες;

Αν έχετε να μου αφηγηθείτε κι άλλα τέτοια περιστατικά – αλχημείες των αρνητών, να μου τις πείτε να τις μαζέψουμε όλες μαζί και να τις …πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων.

Για τους «ορκισμένους» να αντιπολιτεύονται το κάθε τι που ανακοινώνει η Κυβέρνηση βρέθηκε νέα «δουλειά» – καταγγελία, σχετικά με το «δωράκι» ενθάρρυνσης των 150 ευρώ για τους νέους 18 έως 25 ετών που θα σπεύσουν να εμβολιαστούν. Για τη λογική των «απέναντι» βέβαια λίγο μετράει ότι παρόμοια μέτρα που προπαγανδίζουν τους εμβολιασμούς έχουν πάρει ήδη κι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Θα συμφωνήσω φυσικά ότι το ιδανικότερο θα ήταν να μη χρειάζεται να σου κάνουν δώρα για να σε ωθήσουν να εμβολιαστείς .Έπρεπε από μόνος σου να πάρεις το μηδαμινό ρίσκο για να κατακτήσεις την ατομική ανοσία και να συμβάλεις στη συνολική, που -κατά τα ψέματα- αν επιτευχθεί θα είναι ένα κερδισμένο εθνικό στοίχημα που θα σώζει πολλές ζωές.

Την περασμένη Τρίτη το πρωί πάντως διάβασα ότι –σε πείσμα του νέου κουρνιαχτού που προέκυψε για το «δωράκι» στους νέους- κλείστηκαν 18 χιλιάδες ραντεβού εμβολιασμού, πριν καν εκπνεύσει δηλαδή το πρώτο 24ωρο από την ανακοίνωση του μέτρου.

Στην παραπάνω εξέλιξη αναφέρθηκε και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, τονίζοντας επίσης ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο επιθετική και μεταδίδεται πολύ εύκολα, ενώ φαίνεται να χτυπάει με μεγαλύτερη συχνότητα τους νέους. Συμπλήρωσε όμως ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μετάλλαξη Δέλτα, ασθενούν πολύ δύσκολα, αλλά ακόμη κι αν ασθενήσουν θα το περάσουν με ήπια συμπτώματα. Τέλος και σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών, ο κ. Χρούσος είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι θα αρχίσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου: Αυτό με την κάρτα 150 ευρώ στους νέους για να κάνουν στροφή προς τον εμβολιασμό, μου θυμίζει λίγο τον …Καποδίστρια, που για να διαδώσει τις νεοφερμένες πατάτες στην Ελλάδα και να πείσει τους πολίτες να τις δοκιμάσουν, έβαλε δήθεν φρουρούς να τις φυλάνε, αλλά άφηνε τους πολίτες να τις …κλέβουν. (Όχι, κυρία μου…. Δεν εννοώ ότι μετά από 200 χρόνια είμαστε ακόμη ραγιάδες).

Ερώτηση καθόλου ρητορική: Υπάρχουν άραγε αρνητές των εμβολίων που κυκλοφορούν στα καφενεία και στα «καφέ» διαλαλώντας διαρκώς το «αντάρτικό» τους, αλλά κρυφά και μουλωχτά έχουν σπεύσει κι έχουν κάνει ήδη το εμβολιάκι τους; Όχι, λέτε; Χμ…

Η σημερινή φωτογραφία με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και η υποθετική λεζάντα της αναδημοσιεύεται μόνο ως χιούμορ, ελπίζω έξυπνο και καλαίσθητο. Για όσους φίλους ή αντιπάλους του εν λόγω αλησμόνητου ηγέτη βέβαια καταλαβαίνουν από χιούμορ…

Γράφει στο διαδίκτυο ο άγνωστος σε μένα Λάμπρος Λιάπης (προφανώς νοσηλευτής): «Φυσικά και υπάρχουν κακοί νοσηλευτές. Φυσικά και υπάρχουν τεμπέληδες. Φυσικά και υπάρχουν παρτάκηδες. Ε και; Ανακάλυψε την Αμερική ο βουλευτής; Υπάρχει επαγγελματικός κλάδος όπου όλοι οι επαγγελματίες του είναι άριστοι; Όχι. Τα λάθη του βουλευτή είναι θανάσιμα. Κατηγόρησε συλλήβδην τους νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τους νοσηλευτές αυτούς που έχουν δώσει έναν απίστευτο αγώνα ενάντια σε έναν αόρατο, καινούριο εχθρό.

Αυτούς ντε που χειροκροτήσατε όλοι (κι εσύ βουλευτή) και τους είπατε ήρωες κλπ κλπ κλπ. Και όταν σας είπα σε ανύποπτο χρόνο να μη μας λέτε ήρωες γιατί του χρόνου δεν θα θυμάστε καν τί κάναμε, δεν με πιστέψατε. Και όχι μόνο ξέχασες τί κάναμε και τί κάνουμε, αλλά πέρασες και σε καθολικό αφορισμό των ηρώων του κορονοϊού. Σου έστειλαν μια επιστολή διαμαρτυρίας (χωρίς να την κοινοποιήσουν στο νοσοκομείο) κι εσύ την έκανες σημαία. Ρώτησες; Έψαξες; Γιατί καθυστερούσαν τη νοσηλεία οι νοσηλευτές; Μήπως γιατί βαριόντουσαν; Μήπως γιατί ήταν ένας ή δυο στη βάρδια και είχαν πολλούς ασθενείς; Εάν ισχύει το πρώτο, ευθύνονται αυτοί. Εάν ισχύει το δεύτερο, ευθύνεσαι εσύ. Και κάτι μου λέει πως μάλλον ισχύει το δεύτερο. Ο νοσηλευτής είναι νοσηλευτής. Εάν νομίζεις ότι είναι εκεί για να διορθώνει βλάβες του κτιρίου, να φτιάχνει το κλιματιστικό, να αλλάζει λάμπες, να βάφει το τοίχο στα χρώματα που σου αρέσει, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Αλλά όπως και να ‘χει δεν μπορείς εσύ να κατηγορήσεις ένα νοσηλευτή. Και ξέρεις γιατί; Δεν έχεις φορέσει τα παπούτσια του. Φόρεσε τα, κάνε μια βάρδια. Ζήσε με το μισθό του. Άντεξε ένα χρόνο χωρίς άδεια. Νιώσε το φόβο του θανάτου. Γύρνα σπίτι με αίματα στα χέρια και το πρόσωπο. Δεν μας αγγίζουν καν τέτοιες θλιβερές δημόσιες παρατηρήσεις. Δεν τις λαμβάνουμε καν υπ’ όψη.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί για να τις πάρουμε στα σοβαρά πρέπει να προέρχονται από κάποιον που να έχει κερδίσει το σεβασμό μας. Και πίστεψε με, απέχεις παρασάγγας. Τον σεβασμό μας τον έχει ο απλός κόσμος που μας λέει συγχαρητήρια με τη καρδιά του. Μην μας ξαναπιάσεις στο στόμα σου. Δεν το ‘χεις.»

Στο «θερμοθάλαμο» παραμένει η χώρα το τελευταίο δεκαήμερο, αντιμέτωπη με ένα από τα πιο παρατεταμένα περιστατικά ισχυρής ζέστης και καύσωνα, που ως προς τον Ιούνιο τουλάχιστον χαρακτηρίστηκε «πρώιμος και ασυνήθιστος». Ο φετινός «πρώιμος καύσωνας» τσουρουφλίζει τους πολίτες και σύμφωνα με τις προβλέψεις παίρνει παράταση για μερικές ημέρες ακόμα.

Εύλογα λοιπόν το κολύμπι γνωρίζει ημέρες …δόξης, αφού όσοι μπορούν σπεύδουν στις ακτές για να ψάξουν και να βρουν λίγη δροσιά. Όμως ταυτόχρονα άρχισαν πάλι να καταγράφονται αιφνίδιοι θάνατοι και πνιγμοί κυρίως ηλικιωμένων.

Πόσες φορές πρέπει να πούμε και να γράψουμε ότι χρειάζεται πολλή προσοχή και κάποια πρόσθετα μέτρα προστασίας ειδικότερα όταν το καθημερινό κολύμπι δεν γίνεται σε οργανωμένες παραλίες, που έχουν ναυαγοσώστες κτλ. Μην μπαίνετε μόνοι, μόνες στη θάλασσα, αλλά με παρέα πάντοτε, για να υπάρχουν κάποιοι άλλοι κοντά σας, για πρώτες βοήθειες αν –ο μη γένοιτο- τις χρειαστείτε. Κυρίως όμως πριν αρχίσετε να το παίζετε …δελφίνια, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, γιατί αυτός ξέρει λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας σας και ενδεχόμενους κινδύνους που την απειλούν. Και να θυμάστε: ο καύσωνας για το γερόντια δεν είναι ποτέ σχεδόν …φίλος.

Επιβαρύνσεις και στο ρυθμιζόμενο σκέλος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι κοινό για όλους τους παρόχους, έρχονται από την 1η Αυγούστου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η ΡΑΕ ενέκρινε τις νέες χρεώσεις συστήματος μεταφοράς έπειτα από εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για το 2021, σύμφωνα με τις οποίες οι οικιακοί καταναλωτές επιβαρύνονται κατά 3,3%, με την εν λόγω χρέωση να αναπροσαρμόζεται από 0,542 ευρώ η κιλοβατώρα σε 0,56 ευρώ. Με 3% επιβαρύνονται και οι δικαιούχοι του ΚΟΤ, ενώ οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το δίκτυο χαμηλής τάσης όπως και ο οδικός φωτισμός με 6,5% καθώς η χρέωση αναπροσαρμόζεται από 0,488 ευρώ η κιλοβατώρα στα 0,52 ευρώ η κιλοβατώρα. Η μεγαλύτερη επιβάρυνση 15,6% αφορά τις επιχειρήσεις μέσης τάσης, με την εν λόγω χρέωση να ανεβαίνει στα 1.384 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 1.197 ευρώ. Η μόνη ευνοημένη κατηγορία είναι οι βιομηχανίες υψηλής τάσης, η χρέωση των οποίων μειώνεται κατά 2% και διαμορφώνεται σε 23.560 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 24.062 ευρώ. «Αγάντα, Ρόμελ»…

Καύσωνας – ξεκαύσωνας πάντως, τα βράδια χορταίνουμε πραγματικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα με τις εθνικές ομάδες που προκρίθηκαν και έπαιξαν ή προκρίθηκαν και εξακολουθούν να παίζουν στο Euro 2020. Πολλά γκολ και θέαμα, ανατροπές, καλές διαιτησίες και οπαδικός πολιτισμός, διαρκής ενθουσιασμός στις κερκίδες. Πανδαισία… Καμιά σχέση με τις «παράγκες», τα «στημένα» και τα στοιχηματικά παραμάγαζα του δύσμοιρου και απαξιωμένου Ελληνικού ποδοσφαίρου, που το μόνο που ξέρει είναι να παράγει κυρίως …λαμόγια – παράγοντες και άμποτε να βρει πάλι τις παλιές του δόξες και τα βήματα του..

Και μια καλή είδηση για τους φιλάθλους όλων των αθλημάτων, όλων των κατηγοριών: Είναι πλέον επίσημο: Τα ελληνικά γήπεδα ανοίγουν ξανά μετά από περισσότερο από έναν χρόνο όπου είχε μπει λουκέτο λόγω κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας και ο υπουργός Ανάπτυξης από τις 15 Ιουλίου θα μπορούν ξανά να γίνουν αγώνες στην Ελλάδα παρουσία φιλάθλων. Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους. Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον υπουργό Επικρατείας.

Πάντως το «ανοίγω τα γήπεδα ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους φιλάθλους» είναι καλύτερο (πιο …πιασάρικο) δέλεαρ για να σπεύσουν να εμβολιαστούν τα «αρρωστάκια» της κερκίδας. Καλύτερο δέλεαρ από τις προπληρωμένες κάρτες – δώρο.

Θα κρατήσω την ανωνυμία διαδικτυακής φίλης, που νοσεί σοβαρά και δίνει πολύμηνη μάχη για τη ζωή της, μόνο και μόνο για να καταδείξω το απίστευτο κουράγιο κάποιων ανθρώπων, αν και βρίσκονται στη δική της άνιση θέση με τους υγιείς: «Πίστη είναι να σέρνεσαι από την ταλαιπωρία, την κούραση και όμως εσύ να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι, να παλεύεις αντιξοότητες… Πίστη είναι γύρω σου ο κόσμος να χάνεται, η λογική να σου φωνάζει πως όλα τελείωσαν και όμως εσύ να συνεχίζεις να ελπίζεις… Πίστη είναι να πονάς, τα σωθικά σου να σχίζονται, οι αισθήσεις να παγώνουν και όμως εσύ μέσα σου να παραμένεις νηφάλιος, ειρηνικός… Πίστη είναι να έχεις γύρω σου σκοτάδι και αντάρα και όμως εσύ να βλέπεις φως και να πορεύεσαι με αισιοδοξία… Πίστη είναι να προσπαθείς να επουλώνεις πληγές, να καταπολεμάς έλκη, να γεφυρώνεις χάσματα… Πίστη είναι να κοιτάς κατάματα τον θάνατο και με παρρησία να του λες: θα σε νικήσω! Της καλημέρας…»

«Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, έγκλειστος στον ίδιο του τον εαυτό, απομονωμένος σ’ ένα διαμέρισμα στη Βάρκιζα, εντελώς άφωνος από δύο εγκεφαλικά, δεν θέλει να μιλήσει σε κανένα και έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον έξω κόσμο. Έγκλειστος ο Λάμπρος, που όταν βρισκόταν σε αέναη κίνηση, έσφυζε από ζωή πάνω στη σκηνή του θεάτρου, μπροστά στα φώτα και τις κάμερες, ανάμεσα στους φίλους και τις θαυμάστριες. στον ανώνυμο κόσμο που τον λάτρευε. Κι όταν κάποιοι περνάνε κάτω απ’ τη βεράντα του στον πρώτο όροφο και τον γνωρίζουν, αυτός τους γνέφει με το σήμα της νίκης. Γιατί ο Λάμπρος αν και κλεισμένος σιωπηλά στον εαυτό του, ξέρει πως έχει νικήσει τα ανθρώπινα πάθη. Τον εγωισμό, την αλαζονεία, την απληστία και τόσα άλλα. Τώρα δε μιλάει σε κανένα, παρά μόνο στη γυναίκα του τη Φιλιώ και στον γιό του Δημήτρη. Οι κουβέντες του οι απαραίτητες, συνοδευόμενες από νοήματα. Ναι, Όχι, Νερό. Του μιλούσα και μου έγραφε στο μπλοκάκι. ”Θα ξανάρθω”, του είπα. Με κοίταξε κατάματα, κι έγραψε στο χαρτί: ”ίσως να μην ξανασυναντηθούμε”. Φεύγοντας είχα την εντύπωση ότι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν άντεχε βουβός, απομονωμένος από τον κόσμο. Ήθελε να φύγει, για να τον θυμούνται όπως ήταν στη ζωή, για να τον θυμούνται όπως ήταν στη σκηνή και να μη σχολιάζουν με θλίψη ότι είχε χάσει τη φωνή του, την ενεργητικότητά του, έγκλειστος σ’ ένα σπίτι, μακριά από το θέατρο και το στούντιο. Λίγες εβδομάδες μετά, ο δημοφιλής καλλιτέχνης έφυγε για πάντα. Στις 28 Ιουνίου του 1985 ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, έφυγε από τη ζωή.» (Πηγή: liberopoulos. Gr Περιοδικό Εικόνες).

Ανέκδοτο:
-Μωρό μου, χθες βράδυ είδα όνειρο ότι έκανα ποδήλατο.
-Εγώ είδα όνειρο ότι έκανα έρωτα.
-Μαζί μου;
-Όχι.. Εσύ είχες πάει κάπου με το ποδήλατο.

«Η ζωή γονατίζει τους δυνατούς, για να μπορέσουν να αποδείξουν πως μπορούν να σηκωθούν ξανά… Τους αδύναμους δεν τους ενοχλεί. Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα γονατιστοί…»

Καλές διακοπές, καλές βουτιές, με σύνεση…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.