Ξεκίνησε δυνατά ο Παπακωνσταντίνου στο Παγκόσμιο Κ23! Πρώτος και καλύτερος!

Την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ξεκίνησε σήμερα στο Ρατσίτσε της Τσεχίας στη κατηγορία κάτω των 23 ετών «κλείδωσε» στο σκιφ ελ βαρών ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 1η θέση στον προκριματικό με 6.56.31 αφήνοντας πολύ πίσω τα υπόλοιπα πληρώματα και βρίσκεται πλέον στην καλύτερη 12άδα του κόσμου.

Αντίθετα στις λεπτομέρειες και για λίγα μόλις δέκατα του δευτερολέπτου έχασαν την πρόκριση στα ημιτελικά οι Δημήτρης Ζωγράφος-Παύλος Φαΐτας στη δίκωπο των αγοριών. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:38.69 πίσω από την ιταλική που πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση σε χρόνο 6:38.54. Έτσι θα αγωνιστούν αύριο (13:45) στον επαναληπτικό για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό

Για λίγο έχασε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά και η τετράκωπος άνευ των αγοριών. Οι Λεωνίδας Τζουμέζης-Ζήσης Μπουκουβάλας-Στέφανος Καπάκογλου-Θόδωρος Λαπίκοφ τερμάτισαν και αυτοί 3οι σε 6:06.00 ενώ τη δεύτερη θέση και την πρόκριση πήραν οι Γερμανοί σε 6:03.26. Πλέον στο επαναληπτικό της Παρασκευής (10:35) θα διεκδικήσουν τη μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.