• 12 Ιουλίου, 2021

Επανεκκίνηση με ντόπιο στοιχείο επιβάλει η επόμενη ημέρα του ΓΣΑ

Επανεκκίνηση με ντόπιο στοιχείο  επιβάλει η επόμενη ημέρα του ΓΣΑ

Η επόμενη ημέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι αυτή που απασχολεί τους φιλάθλους του ΓΣ Αλμυρού. Ο Δήμος Περπερίδης ο οποίος φέτος …τράβηξε μόνος κουπί, έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος του συλλόγου, ενώ εκκρεμεί η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου συμβουλίου (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία γενικής συνέλευσης).

Ο υποβιβασμός ύστερα από τέσσερα χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα σίγουρα δεν είναι καταστροφή για την ιστορική ομάδα και μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να δημιουργηθεί ξανά η ομάδα και να συγκροτήσει ένα ρόστερ με ντόπιους παίκτες. Είναι απαραίτητο ένα ολικό «λίφτινγκ» στο ποδόσφαιρο του ΓΣΑ, τόσο σε επίπεδο των τμημάτων υποδομής όσοι και στην πρώτη, ανδρική ομάδα. Μάλιστα, όποιοι αναλάβουν διοίκηση, σαφώς θα έχουν μειωμένα έξοδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφού είναι άλλα τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής κι άλλα αυτά του τοπικού ποδοσφαίρου. Αυτό που αποτελεί επιτακτική ανάγκη και το αναφέρουμε συνεχώς είναι ο ΓΣΑ να ξαναποκτήσει αλμυριώτικο χρώμα, κάτι που δεν είναι σίγουρα εύκολο διότι στην περιοχή μας υπάρχουν ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου φιλόδοξες, οι οποίες θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό έχοντας πρώην «κυανόλευκους» στις τάξεις τους, ενώ επίσης η Δήμητρα στη Γ’ Εθνική απέμεινε πλέον το παραπάνω σκαλοπάτι για τους ντόπιους ποδοσφαιριστές…
Ο ΓΣΑ που εμφανίστηκε φέτος μετά τη μεγάλη διακοπή και είχε στις τάξεις του τους παίκτες που «δανείστηκε» από τον Αίαντα Σούρπης, ήταν αυτός που θα ήθελαν οι φίλαθλοί του. Σίγουρα δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η σεζόν έκλεισε με τον υποβιβασμό, ωστόσο τονώθηκε το ντόπιο στοιχείο, κάτι που άρεσε στον κόσμο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τα στατιστικά του «Λαού», στα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα της ομάδας στη Γ’ Εθνική, αγωνίστηκαν συνολικά 92 ποδοσφαιριστές, δηλαδή κατά μέσο όρο 23,5 ανά σεζόν. Από αυτούς, οι 26 είναι από την επαρχία Αλμυρού και 24 εκτός Μαγνησίας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι πρώτος σε συμμετοχές αυτή την τετραετία είναι ο Παναγιώτης Κοντοβάς με 51. Είχε 42 από την προηγούμενη θητεία του και με τις εννιά φετινές, ξεπέρασε τον Μπαρτούτα που μετράει 49 στη σχετική λίστα.

Όσον αφορά  στους υπόλοιπους «δικούς» μας, ο Αργύρης Κυριάκος έπαιξε σε 32 αγώνες, ο Αποστόλης Λάμπος σε 29 αγώνες, ο Πέτρος Θωμαΐδης σε 17, ο Δημήτρης Δήμος και ο Παναγιώτης Βούλγαρης σε 11 και όλοι οι υπόλοιποι έχουν καταγράψει μονοψήφιο αριθμό παιχνιδιών. Δηλαδή διαπιστώνουμε ότι μόνο έξι ποδοσφαιριστές από τον Αλμυρό αγωνίστηκαν σε παραπάνω από δέκα ματς σε σύνολο 92 αγώνων!!!

Τέλος, με θετικό πρόσημο έκλεισε η τετραετία 2017-2021 στο εθνικό περιφερειακό πρωτάθλημα. Ο ΓΣΑ σημείωσε 33 νίκες, έφερε 28 ισοπαλίες και ηττήθηκε 22 φορές, όλα αυτά έχοντας έξι διαφορετικούς προπονητές (μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία σε κάθε αγωνιστική περίοδο) αλλά και διαφορετικό επικεφαλής στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος κάθε έτος.


Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 20/5/2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 20/5/2023

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό” που κυκλοφόρησε στις 20…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 26-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 26-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 26…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 25-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 25-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 25Μαΐου…