Συνεχίζεται η προανάκριση για τη φωτιά στην Πέρδικα

φροντιστήριο πρίσμα

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουλίου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Πέρδικα που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επεκτάθηκε κι έκαψε περίπου 650 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών, χαμηλή βλάστηση και δασικές εκτάσεις, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκε όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Μαγνησία, με αρωγή από άλλες γειτονικές πόλεις. Έτσι, στις μάχες με τις φλόγες επιχείρησαν 66 πυροσβέστες από το Κλιμάκιο Δρυμώνα κι από Βόλο, Φάρσαλα, Λάρισα, Τρίκαλα, Δομοκό, Στυλίδα, Παλαμά με συνολικά 16 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 20 άτομα, ενώ από αέρος επιχείρησαν με ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα Canadair, δύο αεροπλάνα Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο Erickson.

Υπενθυμίζουμε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης 14/7, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 10:35 και o δύσβατος χαρακτήρας της περιοχής δυσκόλεψε τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:27 τέθηκε υπό έλεγχο κι αργότερα είχαμε πλήρη κατάσβεση, ενώ στο σημείο βρίσκονται και σήμερα Πέμπτη οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πυροσβεστική δύναμη από 5 περιοχές για τη φωτιά στην Πέρδικα – βίντεο – φωτο

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.