Tαλαιπωρία για Σπύρο Καραλή στο Ταλίν – Το μήνυμα του Αϊδινιώτη αθλητή μας

Ο Σπύρος Καραλής πήγε στο Ταλίν της Εσθονίας γεμάτος ενθουσιασμό για την πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 ετών, αλλά εν τέλει δεν αγωνίστηκε καθώς διεγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πριν το ταξίδι έκανε μοριακό τεστ στην Ελλάδα που ήταν αρνητικό, ενώ πριν περίπου ενάμιση μήνα είχε νοσήσει από COIVD-19. Στα τεστ που υπεβλήθη στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, προφανώς εντοπίστηκαν κάποια υπολείμματα του κορωνοϊού, του στέρησαν όμως τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Δεν αγωνίστηκε ούτε ο άλλος αθλητής μας στο τριπλούν, Γιώργος Βασιλογιαννόπουλος, παρά το γεγονός ότι το δικό του τεστ ήταν αρνητικό… Ο Σπύρος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα.

Γράφοντας ένα μήνυμα στο facebook, ο Σπύρος Καραλής κάνει τον απολογισμό μιας πετυχημένης σεζόν που είχε πολλές δυσκολίες με covid και τραυματισμούς: Μια ακόμη σεζόν έφτασε στο τέλος της με πολλές καλές και κακές στιγμές, μετά από παρά πολύ προπόνηση και αφού ξεπέρασα γρήγορα τον κόβιντ19 έφτασε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών -κ23 όπου την πρώτη μέρα στο τριπλούν τραυματίστηκα αλλά προσπάθησα όσο μπορούσα και έβγαλα ένα άλμα για να δώσω στον σύλλογο μου βαθμούς. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να προκριθώ στον τελικό του μήκους έστω και τραυματισμένος αλλά δεν τα κατάφερα. Μόλις γύρισα έκανα φυσικοθεραπείες, ξεπέρασα τους τραυματισμούς μέσα σε 4 μέρες και έφυγα για το βαλκανικό κ20. Εκεί έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα και πήρα την 4 θέση στο τριπλούν.

Γύρισα αμέσως και έκανα ξανά φυσικοθεραπείες και προσπάθησα μέσα σε 2 εβδομάδες να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση η οποία μειώθηκε πάρα πολύ από τον κόβιντ19, για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στους επόμενους αγώνες. Έφτασε το πανελλήνιο πρωτάθλημα κ20. Εκεί στον προκριματικό έπιασα το όριο για το ευρωπαϊκό κ20 στο τριπλούν με ένα άλμα και το απόγευμα τα έδωσα όλα για να πιάσω και για το παγκόσμιο κ20 αλλά δεν βγήκε. Πήρα την δεύτερη θέση και έδωσα βαθμούς στον σύλλογο μου, τον Ολυμπιακό ΣΦΠ. Την επόμενη μέρα το πρωί έγινε ο προκριματικός του μήκους και πέρασα με ένα άλμα στον τελικό, ήρθε η ώρα του τελικού και σε ένα άνοιγμα στην φορά μου με τράβηξε ο δικέφαλος παρά πολύ, άφησα το πρώτο και το δεύτερο άλμα, προσπάθησα στο 3ο να μην πάθω θλάση και να πιάσω το όριο για το πανευρωπαϊκό αλλά το έβγαλα άκυρο.

Μέσα σε μια βδομάδα με πολλές φυσικοθεραπείες ξεπέρασα τον τραυματισμό και επανήλθα στις φορές μια μέρα πριν φύγω για το ευρωπαϊκό κ20…Δευτέρα κάνω το πρωί μοριακό τεστ και βγαίνει αρνητικό. Τρίτη φτάνουμε Ταλίν και Τετάρτη κάνω προπόνηση και Πέμπτη το ίδιο και είμαι έτοιμος για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να διεκδικήσω ένα νέο ρεκόρ και μια θέση για τον τελικό ώσπου Παρασκευή πρωί μετά το μοριακό τεστ της Πέμπτης, με έβγαλαν θετικό πάλι στον κόβιντ19. Μετά από μια ομιλία που είχα με ειδικούς στην Ελλάδα δεν ξέρουμε κατά ποσό % είναι έμπιστο για πολλούς λόγους αλλά θα το μάθουμε σύντομα όταν γυρίσω Ελλάδα.

Είμαι μια χαρά όπως ήμουνα και συνεχίζω για το καλύτερο, αυτά για εμένα δεν είναι προβλήματα. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στην ζωή των ανθρώπων. Γι’ αυτό θέλω να σας πω πως ό,τι ατυχία και δυσκολία σας τύχει στην ζωή σας ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ, ΞΑΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ συνεχώς να πετύχετε τους στόχους σας όσο δύσκολοι και να είναι…. Είμαι πολύ περήφανος για το εθνόσημο, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους και τους παράγοντες της εθνικής που με στήριξαν, την οικογένεια μου, τον προπονητή μου, τον σύλλογο μου, τον φυσικοθεραπευτή μου, τους φίλους μου και όλους εσάς που με βοηθήσατε και ήσασταν κοντά μου όλο αυτό το διάστημα…Συνεχίζουμε💪🏽.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.