Το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων μπάσκετΤην προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δημοσιεύσει την επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τις Ενώσεις σχετικά με τη σύσταση εμβολιασμού όλων των εμπλεκόμενων στους αγώνες. Σε νέα επιστολή που εστάλη την Δευτέρα 19 Ιουλίου, αναφέρεται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μεταξύ των άλλων: Για την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, δικαίωμα εισόδου και παραμονής εντός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα τους θα έχουν για κάθε σωματείο 21 άτομα (μέγιστος αριθμός).

Τα σωματεία θα πρέπει να ορίσουν έναν υπεύθυνο covid-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην ΕΟΚ με στοιχεία επικοινωνίας και να προσκομίζουν κάθε φορά την κατάσταση των αθλητών που εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση για προπόνηση ή αγώνα. Όλα τα μέλη της αποστολής κάθε σωματείου οφείλουν να υποβληθούν σε μοριακό 24-38 ώρες πριν από την ημέρα έναρξης των αγώνων της εκάστοτε διοργάνωσης ή σε άμεσο τεστ αντιγόνου την ίδια ημέρα ή το αργότερα 24ωρο πριν τον πρώτο αγώνα τους. Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ από εγκεκριμένο εργαστήριο θα πρέπει να παραδίνονται από τον ορισμένο υπεύθυνο covid-19 κάθε σωματείου στην είσοδο της εγκατάστασης στον αρμόδιο υπάλληλοι της ΕΟΚ.

Από τους προληπτικούς ελέγχους εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 μέρες μετά τη νόσηση). Σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και για αθλητές έως και 17 ετών, παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπευθύνου covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνιστούν στον αρμόδιο υπάλληλο της ΕΟΚ.

Στις κερκίδες των κλειστών εγκαταστάσεων χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων επιτρέπεται η πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3000 θεατές, οι οποίοι οφείλουν να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Το 5% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού θεατών αφορά για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως 15 ετών.   Οι ανήλικοι άνω των 12 και εως 15 ετών προσκομίζουν PCR τεστ 48 ωρών ή rapid τεστ 24 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί  την ημέρα του αγώνα».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.