Οι εγγραφές για την νέα χρονιά ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές για την νέα χρονιά ξεκίνησαν!
Κλείστε θέση άμεσα!
Σύντομα και οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ.

η φιλοσοφία μας

EDUTAINMENT

(EDucation+enterTAINMENT)

Εμπνευσμένο από τα παιδιά

και με πυξίδα την αγάπη, τη χαρά, τη φαντασία και την ευθύνη

το Σύγχρονο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Πυξίδα» 

σας υποδέχεται

στην όμορφη παρέα του από το Σεπτέμβριο του 2020

σε έναν καινούργιο, όμορφο, ασφαλή και ευχάριστο χώρο στην  Ευξεινούπολη 

και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της παλιάς αγοράς.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται

στη γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών

δίνοντας έμφαση στις

δεξιότητες του 21ου αιώνα

συνεργασία και επικοινωνία – κριτική σκέψη- επίλυση προβλημάτων

μεταγνώση («μαθαίνω πώς να μαθαίνω») – προσαρμοστικότητα και ευελιξία

δημιουργικότητα – καινοτομία – δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού

Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, δημιουργικό, οργανωμένο και πλούσιο σε ερεθίσματα με την καθοδήγηση και την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού.

Μέσα από τις δραστηριότητες που παρέχει το Κέντρο μας τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργούν αλλά και ευαισθητοποιούνται σε ποικίλα θέματα μέσα από την αλληλεπίδραση με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον αναπτύσσοντας ενσυναίσθηση, ομαδικότητα, αλληλεγγύη, εθελοντισμό και σεβασμό.

Έμφαση δίνεται επίσης στις νέες τεχνολογίες αλλά και στην σωματική υγεία και ευεξία των παιδιών με διάφορες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες έκφρασης και κίνησης.

Η εκπαιδευτική ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρους πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων (παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών, παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, μουσικής, χορού, αθλητισμού, υγείας, καλών τεχνών, πληροφορικής, κ.α.)  σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα, διαθεματικές δραστηριότητες, προγράμματα, projects κ.ά., καθώς ενθαρρύνουν, ενισχύουν και καθοδηγούν τα παιδιά παρακολουθώντας και ακολουθώντας τις σύγχρονες και εναλλακτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις (ενδεικτικά σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης, τα 6 καπέλα της σκέψης του Bono, η μάθηση έξω από την τάξη, Gamification of learning-παιχνιδοποίηση) λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να εμπνεύσουμε, να αναγνωρίσουμε την μοναδικότητα, να αναδείξουμε τη δυναμικότητα, να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και να αναπτύξουμε τις δεξιότητές τους.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το ΚΔΑΠ  πυξίδα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικιών από 5 έως 12 ετών. Είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ. Λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Ιουλίου από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 13:30μ.μ – 21:30μ.μ. Κατά την περίοδο της καλοκαιρινής περιόδου (15/06-31/7) λειτουργεί τις ώρες 07:30π.μ. – 15:30μ.μ.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.