«Θάλασσα για όλους» από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγωγή»

Φέτος το ΚΔΑΠ MEA “Αγωγή” μέσα από το πρόγραμμα “Θάλασσα για όλους”, που διοργάνωσε για τον μήνα Ιούλιο, είχε ως κύριο στόχο την επαφή των παιδιών του Κέντρου με τη θάλασσα και το κολύμπι μέσα από ασκήσεις και την εκμάθηση κολύμβησης, καθώς και την ένταξη και την αποδοχή των ατόμων από την τοπική κοινωνία!

Όπως άλλωστε εδώ και χρόνια τονίζουν οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ, όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και την ανάγκη για προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους….ακόμη και στη θάλασσα!!! Έτσι λοιπόν, τα μέλη του ΚΔΑΠ απόλαυσαν τη θάλασσα και το μπάνιο στην παραλία Αλμυρού και στην παραλία της Νέας Αγχιάλου όπου έχει τοποθετηθεί ο ειδικός μηχανισμός για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα ωφελούμενα παιδιά και μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγωγή» διότι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στη θάλασσα χάρη στις ειδικές ράμπες που τοποθετήθηκαν φέτος στις συγκεκριμένες παραλίες. Άπαντες αποκόμισαν όμορφες εντυπώσεις, έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πέρασαν μερικές ημέρες γεμίζοντας με ωραία, πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι εκτός από την εκπαίδευση-εκμάθηση στη θάλασσα, τα μπάνια είχαν και το χαρακτήρα της θεραπείας και αναλόγως με την πάθηση του κάθε παιδιού, νευρολογικής, ορθοπαιδικής φύσης ή αναπτυξιακής διαταραχής, ακολουθήθηκε το κατάλληλο πρόγραμμα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.