Στιγμιότυπα από τους εορτασμούς για την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμονα στον Αλμυρό

Ο Αλμυρός γιόρτασε στις εκκλησιές και τα ξωκλήσια του την Αγία Παρασκευή, στη Σούρπη, την Ανάβρα, τους Κοκκωτούς, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, στη Φυλάκη και τη Νεράιδα και τον Άγιο Παντελεήμονα στο Μετόχι της Άνω Ξενιάς στον Πτελεό.

Ο φακός του almyros.gr, βρέθηκε στον Αλμυρό, τους Κοκκωτούς, τον Πτελεό και τη Σούρπη, απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής. Την παραμονή 25 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Ηγουμένου της Άνω Ξένιας Αρχ. Νεκτάριου Υφαντίδη και το πρωί της Δευτέρας πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Πρωτ. Ιωάννου Παππά.

Στην πανέμορφη πλατεία της Σούρπης συλλειτούργησαν ο π. Σίμωνας και ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής από την Μεταμόρφωση του Βόλου την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία με τον ιερέα της Ευξεινούπολης Αρχιμ. Γεώργιο Γιαννιό. Όπως δημοσίευσε ο κ. Τριαντάφυλλος Σπανός, το λαογραφικό μουσείο της Σούρπης άνοιξε για τους επισκέπτες, αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Πτελεό, την Δευτέρα 26η Ιουλίου τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχιμ. Νεκταρίου, μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας του Εσπερινού διατέθηκε φαγητό σε όλους τους προσκυνητάς. Την επομένη, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ τέθηκε εις προσκύνησιν το Ιερόν Λείψανον του Αγίου Παντελεήμονος.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.