Εισαγγελική έρευνα παρήγγειλε η ΔΕΥΑΑΛ για τη διοχέτευση μη αστικών λυμάτων στο βιολογικόΣτην 9η Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Αλμυρού την Παρασκευή 2/7 το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ, με τη 44/2021 ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε την κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού μη αστικών λυμάτων.

Εισηγούμενος το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Πρόεδρος ανέφερε: το Δ.Σ. είχε και παλιότερα απασχοληθεί με το ζήτημα της επιβάρυνσης με βιομηχανικά –μη αστικά- λύματα με την είσοδο στη μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Αλμυρού. Δεν απευθυνθήκαμε άμεσα στις Αρχές αφενός λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, αφετέρου ευελπιστώντας σε παροδικό φαινόμενο και εκ τρίτου για την συστηματικότερη παρακολούθηση για τον εντοπισμό της «πηγής» και τη συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων. Έτσι -αφού η υπηρεσία παρατήρησε την επανάκαμψη του φαινομένου- προέβημεν σε εντολή για χημικές αναλύσεις και είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Καταθέτω τις φυσικοχημικές αναλύσεις της 23/6/2021 της ENVIROLAB IKE προς γνώση των μελών του ΔΣ από τις οποίες προκύπτει η επιβάρυνση, στην οποία οφείλονται τα ζητήματα δυσλειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων τα οποία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πιο έντονο πρόβλημα.
Τελικά προτείνω την προσφυγή μας στην Ποινική Δικαιοσύνη προκειμένου να έχουμε βοήθεια για  τον εντοπισμό των υπαιτίων των ανωτέρω πράξεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση αποφάσισε την κατάθεση αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, -δια Α.Τ. Αλμυρού- με την συνδρομή του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλμυρού δικηγόρου Κ. Αλέξανδρου Κοσμά, προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό των υπαιτίων που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού, μη αστικών λυμάτων (λίπη, έλαια και βοθρολύματα) τα οποία δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της και την απόδοση των ανάλογων ευθυνών. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος για τις περαιτέρω ενέργειες.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Δεληζήσης Αναστάσιος ο Δαλακούρας Ηλίας, ο Κουτσοφλίνης Στέλιος, ο Γουργιώτης Γεώργιος, ο Χριστέλλος Αγαπητός και ο Βαλωμένος Ιωάννης. Απόντες ήταν ο Θωμαΐδης Πέτρος, ο Δημάκος Αθανάσιος, ο Καρακώστας Χρήστος, η Μπέη-Σταματίου Αρετή και ο Βούλγαρης Λεωνίδας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.