Με υδροφόρες και πιεστικά Φτελιανοί συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ΕύβοιαΤο δίδυμο συνεργασίας και προσφοράς του Πτελεού, ο πρόεδρος κ. Κώστας Μπουκοβάλας και ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Καλλές, αποφάσισαν και κινητοποίησαν και άλλους Φτελιανούς, με σκοπό να συνδράμουν με κάθε μέσο στην πυρόσβεση της φωτιάς στην Εύβοια. Προηγήθηκε συνεννόηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, για την άδεια και τον τρόπο που μπορούν να συμβάλλουν. Η απάντηση των αρμοδίων ήταν “ευχαριστούμε, σας χρειαζόμαστε… χθες”!

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Κώστας Μπουκοβάλας, καλεί -όχι μόνο τους Φτελιανούς- όσους έχουν αγροτικά και βυτιοφόρα με πιεστικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια. Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

Όσοι εθελοντές με αγροτικά και βυτία θέλουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια να με πάρουν τηλέφωνο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Αναχωρούμε αύριο (Κυριακή 8/8/2021) το πρωί από Γλύφα. Τηλ. 6937400711.

Ήδη πολλοί επικοινωνούν με τον κ. Μπουκοβάλα, διαθέτουν τον εαυτό τους και τα μηχανήματά τους ή και την εργασία τους.

Συγχαίρουμε την προσπάθεια… τους ευχόμαστε με το καλό να πάνε… να βοηθήσουν τα μέγιστα και με το καλό και με υγεία να επιστρέψουν.

Θυμίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο Πτελεού, έχει οργανώσει ομάδα παρέμβασης για την περίπτωση πυρκαγιάς και ότι γι’ αυτό το σκοπό πολίτες έχουν δηλώσει-διαθέσει τις υδροφόρες και τα μηχανήματά τους. Ομάδα επιφυλακής θα μείνει πίσω στον Πτελεό.

Θυμίζουμε ότι εν τω μεταξύ σύσσωμοι οι φορείς της κοινότητας Πτελεού, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, όπως και ότι ο στόλος των elisabet cruises και αυτός συνδράμει απομακρύνοντας πυρόπληκτους από τις ακρογιαλιές, αλλά και μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Επισυνάπτουμε τα σχετικά άρθρα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.