Έλαβαν θέσεις οι Φτελιανοί στην Εύβοια, μπροστά από μέτωπο 6 χλμ

Σήμερα Κυριακή 8 Αυγούστου, με το πρωινό φέρυ από τη Γλύφα πέρασαν στην Εύβοια οι Φτελιανοί εθελοντές μετά από το κάλεσμα του Προέδρου Κώστα Μπουκοβάλα και του Αντιπροέδρου Χρήστου Καλλέ. Δέκα άτομα, 9 από τον Πτελεό και μια κοπέλα από τον Αλμυρό μαζί με τα 4 αγροτικά βυτία τους και πιεστικά έλαβαν εντολές από την πολιτική προτασία και ένωσαν τις δυνάμεις τους με 4 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 2 εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη.

Τοποθετήθηκαν στη Γαλατσώνα, στην άκρη ενός μεγάλου μετώπου, ενώ μας μεταφέρουν ότι η φωτιά πέρασε την κοινότητα Γερακίου και προχωρά προς Γαλατσώνα. Εκεί λοιπόν αναμένεται να δοθεί η μάχη για τον περιορισμό του μετώπου, όπου πλησιάζει η φωτιά από δυο κατευθύνσεις όπως μας μεταφέρει ο κ. Μπουκοβάλας.

Ξεπερνά τα 6 χλμ το μέτωπο που φτάνει στη γραμμή Γαλατσώνα- Γερακίου- Γούβες, απειλεί τους οικισμούς, ενώ κατακαίει πευκόφυτη περιοχή.

Η Γαλατσώνα είναι ημιορεινό χωριό της βόρειας Εύβοιας το οποίο υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Έχει μόνιμο πληθυσμό 56 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, και βρίσκεται κτισμένη σε υψόμετρο 260 μέτρων.

Η ομάδα εθελοντών που σχηματίστηκε εκεί είναι: Από τον Αλμυρό, η Χρυσούλα Δανιηλίδου, από τον Πτελεό οι Μάριος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Αλαμανιώτης, Δημήτρης Ρούτσιας, Κώστας Ζούπης, Λεωνίδας Βελκάι, Βασίλης Γκουβελάς, Κώστας Μπουκοβάλας, Χρήστος Καλλές, Δημήτρης Μέλιος και, από τη Θεσσαλονίκη Γιάννης Δεληγιώργης, Πέτρος Δανιηλίδης.

Καλή δύναμη σε όλους! Με το καλό να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.