Οι εορτασμοί στην Άνω Ξενιά και στην Εκκλησία της ΕυξεινούποληςΜε πλήθος πιστών γιόρτασε στις εκκλησίες του τη θεομητορική γιορτή, το Πάσχα του Καλοκαιριού, ο Αλμυρός. Κατορθώσαμε να παρευρεθούμε στον εσπερινό της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη και την Κυριακή στο Ανδρώο Μοναστήρι της Άνω Ξενιάς.

Στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπλη την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μονή της Άνω Ξενιάς την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Νεκτάριο και την αδελφότητα της Μονής. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε υπαιθρίως, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου και πολλών προσκυνητών, ενώ κατά την διάρκειά της αναγνώσθηκε το Μήνυμα του Σεβ. κ. Ιγνατίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η σημερινή εορτής μάς δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί». Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «το έσχατο όλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός» και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι «όποιος δεν το πράττει αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη έναντι του Θεού και των ανθρώπων, γιατί μπορεί να γίνει φορέας μεταδόσεως ανά πάσα στιγμή, ενώ διακινδυνεύει την υγεία και την ζωή του και την ζωή της οικογένειάς του. Εμείς θα επιμείνουμε ως Ποιμένες, γιατί υπάρχουμε για τον λαό και υπέρ του λαού. Να μην παρασυρόμαστε από συνωμοσιολογίες. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση Θεολογίας και Επιστήμης. Η Επιστήμη είναι δώρο Θεού. Ως Πνευματικός σας Πατέρας σας καλώ, δεν μπορώ να σας υποχρεώσω, να πράξετε το σωστό, ώστε ενωμένοι να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, την απελευθέρωση από την πανδημία. Για την ώρα, προχωράμε ταπεινά, υπομένοντας την Θεία παιδαγωγία».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Ηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής και εξήρε την συμβολή των Μονών μας στην διατήρηση και επαύξηση της μοναστικής ζωής, που ενισχύει τον πνευματικό αγώνα όλων. Κάλεσε δε τον λαό μας να στηρίζει τα Μοναστήρια μας, για να συνεχίζουν να προσφέρουν το ανυπέρβλητο πνευματικό τους έργο. 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.