Πραγματοποιήθηκε η 1η εκδήλωση του Δήμου για τη συμβολή του Αλμυρού στους απελευθερωτικούς αγώνεςΜε μια ανατροπή στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αλμυρού, αφιερωμένη στην συμμετοχή του Αλμυρού στους Εθνικούς Απελευθερωτικούς Αγώνες και στον Ιερό Λόχο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, χθες Δευτέρα 16 Αυγούστου, στις 20:00.

Ομιλητές ο πρώην Υπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιος Σούρλας και ο κ. Τριαντάφυλλος Σπανός, εκπαιδευτικός, μέλος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί ο κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η χορωδία του Δήμου Αλμυρού υπό την καθοδήγηση της Μαριάννας Σαμαρτζή.

Ο κ. Σπανός παρουσίασε την ιστορική του έρευνα για ΤΟΝ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ ΤΩΝ ΘΗΒΏΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1878 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, όπως περιγράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του “μια συγκινητική πατριωτική ιστορία για 300 νέα παλικάρια από την Θήβα που ήρθαν στα μέρη μας και συμμετείχαν στις μάχες για την απελευθέρωση του Αλμυρού και της Θεσσαλίας από τον τουρκικό ζυγό”.

Ο κος Γιώργος Σούρλας εξαίρετος ερευνητής της τοπικής μας ιστορίας παρουσίασε την έρευνά του για την Απελευθέρωση του Αλμυρού και της Μαγνησίας εκείνα τα ηρωικά χρόνια από το πρόσφατο Ιστορικό του πόνημα Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι βουλευτές κ. Χρήστος Μπουκώρος και κ. Λιούπης Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος άνοιξε και την εκδήλωση, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσούτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Τέας και ο Πρόεδρος της Πρότασης Ζωής και πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης.

Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ της εκδήλωσης, αλλά και “παράθυρο” με λινκ για το υπόλοιπο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αλμυρού.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.