Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο απελευθέρωσης του ΑλμυρούΣήμερα πρωί Τρίτη 17 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, π. Γεωργίου Μπέκα για τους εορτασμούς της επετείου της απελευθέρωσης του Αλμυρού και πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Αγγελική Μπατσκίνη, οδοντίατρος. Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Στους εορτασμούς παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, η υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος και κ. Λιούπης Αθανάσιος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Αικατερίνη Παπανάτσιου και κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσούτσας, η επικεφαλής του συνδυασμού #ζωή Αλλάζουμε κα Ζωή Ράππου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Τέας και ο Πρόεδρος της Πρότασης Ζωής και πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, εκπρόσωποι κοινοτήτων και συλλόγων, ενώ για τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού στεφάνι κατέθεσε η κα Ούτα Μαρία. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σήμερα το απόγευμα στις 8:30 μ.μ. συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με την παρουσίαση του βιβλίου της κας Χρύσας Μαρδάκη, κοινωνιολόγου, συγγραφέα και τέως Δ/ντριας του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, με τίτλο «Ελέγκω, Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση…», στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

Ακολουθεί σχετικό φωτο-ρεπορτάζ και λινκ της χθεσινής εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τη συμβολή του Αλμυρού.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.