Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

Δήμος Αλμυρού: Αναστολή καθηκόντων σε υπάλληλο λόγω μη εμβολιασμού

Με απόφασή του και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ο Δήμαρχος Αλμυρού επέβαλε αναστολή εργασίας σε υπάλληλο της υπηρεσίας “Βοήθεια στο σπίτι”.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αλμυρού, ενημερώθηκαν με πρόσφορο τρόπο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, από τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού. Παρά ταύτα η υπάλληλος δεν προσκόμισε κατά την 16η Αυγούστου 2021, βεβαίωση σχετικά με την κατάσταση της, όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19 και χωρίς αίτηση εξαίρεσης εμβολιασμού για αποδεδειγμένους λόγους υγείας.

Τα παραπάνω οδήγησαν στην απόφαση να επιβληθεί ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, στην υπάλληλο, η οποία υπηρετεί στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αλμυρού.

Σημειώνουμε ότι ο χρόνος αναστολής καθηκόντων, δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και δεν θα καταβάλλονται αποδοχές. Με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, η αναστολή αίρεται με νέα απόφαση.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.