Με την παρουσίαση του βιβλίου “Ελέγκω” της Χρύσας Μαρδάκη συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου


Την Τρίτη 17/08/2021 στα πλαίσια εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού, αφού ολοκληρώθηκαν το πρωί οι εορτασμοί με λειτουργία, επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου Αλμυρού και κατάθεση στεφάνων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της κοινωνιολόγου- συγγραφέως κας Χρύσας Μαρδάκη «Ελέγκω, αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση…».

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η κα Χρήστου Μένη, συνεργάτης του Δημάρχου Αλμυρού, ενώ προλόγισαν η αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού και η κα Δέσποινα Κακασή, μέλος της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η κα Φρόσω Γαρδικλή διευθύντρια του Ωδείου Αλμυρού με τις κα Χριστίνα Κουλάκου και κα Μπέτυ Κοντζιαπαναγιώτη στο τραγούδι. Παράλληλα προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και παρουσιάστηκαν δρώμενα με τη συμμετοχή παιδιών ντυμένα με τις τοπικές φορεσιές -οι καλύτεροι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων που όλοι καμάρωσαν…

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης #ζωή_αλλάζουμε κα Ζωή Ράππου, εκπρόσωποι συλλόγων, τοπικών κοινοτήτων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος και κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ τον βουλευτή κ. Αθανάσιο Λιούπη εκπροσώπησε ο κ. Λάμπρος Κώστας.

Ακολουθεί σχετική παλαιότερη ανάρτησή μας με κείμενο του κ. Βίκτωρα Κοντονάτσιου για το βιβλίο της συγγραφέως κας Χρύσας Μαρδάκη “Ελέγκω. Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση” και φωτο-ρεπορτάζ της εκδήλωσης.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.