Ζ. Μακρή: Πρωτοβουλία στήριξης πυρόπληκτων μαθητών με συγκέντρωση σχολικών ειδώνΗ υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, θέλοντας να σταθεί συμβολικά και ουσιαστικά δίπλα στους κατοίκους της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή, μαζί με τους συνεργάτες του πολιτικού της γραφείου αλλά και τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, θα «υιοθετήσουν» σχολεία πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία που είχε η υφυπουργός, τόσο με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας κ. Γ. Πολύζο όσο και με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χ. Σταχτέα, αποφασίστηκε η συγκέντρωση σχολικών ειδών και γραφικής ύλης για το Γυμνάσιο Λίμνης Εύβοιας, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας και το Νηπιαγωγείο Αγίας Άννας, σε συνεργασία με το πολιτικό γραφείο της κ. Μακρή. Μετά την συλλογή των σχολικών ειδών, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και συνεργασία με τις αντίστοιχες διευθύνσεις εκπαίδευσης του Ν. Εύβοιας όπου θα διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες αποστολής και παραλαβής του συγκεντρωθέντος υλικού και η άμεση διανομή του στις προαναφερόμενες σχολικές μονάδες ώστε να παραδοθεί στους μαθητές κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η κ. Μακρή, δήλωσε βέβαιη για την κινητοποίηση του πολιτικού της γραφείου την επιτυχή κατάληξη της πρωτοβουλίας και την μεγάλη ανταπόκριση που θα δείξουν για ακόμη μία φορά όπως και στις προηγούμενες δράσεις, οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες, ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία  τους δύο διευθυντές εκπαίδευσης του νομού, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά «Στεκόμαστε δίπλα με την σκέψη μας αλλά και με τις πράξεις μας στους κατοίκους της Β. Εύβοιας που έζησαν την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Είμαστε δίπλα όμως και στους μικρούς και μεγάλους μαθητές της περιοχής που βίωσαν αυτή την πολύ επώδυνη εμπειρία και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα ότι δεν τους ξεχνάμε, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ σε οποιαδήποτε ανάγκη αντιμετωπίσουν και με συντονισμένες και ουσιαστικές ενέργειες θα βοηθήσουμε όλοι μας, στην όσο το δυνατόν ταχύτερη και επαρκέστερη επίλυση, των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δυσκολία με αποφασιστικότητα, θάρρος, συνέργεια και ενότητα».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.